Horníci jsou zachráněni, některé ale čekají krušné časy - Začala válka manželek a milenek | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Horníci jsou zachráněni, některé ale čekají krušné časy - Začala válka manželek a milenek

Fotografie
Fotografie (internal)

Všech 33 chilských horníků už bylo zachráněno z dolu, ve kterém strávili dlouhých 69 dnů. Stali se světovými celebritami, teď začínají poznávat, že popularita má i stinné stránky. Spolu s nimi se totiž na povrch dostaly i pikantní informace o jejich milenkách!

Některé manželky se skutečnost, že jejich muž má dokonce nemanželské děti, dozvěděly až ve stanovém táboře v den, kdy se začali horníci vytahovat na povrch. Jeden nejmenovaný hříšník má dokonce čtyři ženy – manželku, se kterou se nikdy nerozvedl, životní partnerku, milenku, s níž má dítě, a nakonec ženu, kterou označuje za současnou přítelkyni! Tento případ není výjimkou. Horníci mají mimo manželství i několik dětí s různými ženami.

Mezi manželkami a milenkami navíc zuří válka o peníze, které mají ženy havířů dostat od státu. „Zasahovali jsme při hádce v kantýně. Dvě ženy se málem fyzicky napadly,“ říká humanitární pracovnice Marta Floresová. Do tábora byl najat i sociální pracovník zabývající se manželskými vztahy, aby pomohl manželkám vyrovnat se s nevěrou.

Pozval obě partnerky!

Mezi hříšníky je i Yonni Barrios Rojas. Jeho choť Marta Salinasová (56), s níž je ženatý 28 let, přišla ve stanovém táboře na to, že se o manžela zajímá další žena. Susana Valenzulaová (45) se s Rojasem seznámila před pěti lety na kurzu, prý si ji chce vzít. „Je to můj manžel. Miluje mě. Ona na něj nemá právo,“ řekla Marta. Na středeční vytažení manžela z dolu ale nečekala. Rojas, patrně nejodvážnější z horníků, pozval na setkání obě ženy. Milenku ale jako první...

Tři horníci se zasnoubili

Devětašedesát dnů v podzemí přineslo i radostnější události. Tři horníci se během uvěznění zasnoubili s přítelkyněmi. Žádost přítele Claudia Yaneze o ruku ještě před závalem Cristina Nuňezová odmítla, když se dozvěděla, že zázračně přežil, souhlasila. Reportérům pak v táboře ukazovala dvě sady spodního prádla, které si pro budoucího manžela připravila po jeho osvobození. Červenou podprsenku na večer a bílou na svatební noc.

Richard Villareol (27) požádal o ruku těhotnou přítelkyni Danu Castrovou a nejstarší z horníků Mario Gómez (63) se zasnoubil s dlouholetou družkou Lilian Ramírezovou (57). Holčičku porodila manželka Ariela Ticona Yaneze (29), kterou manžel z více než 700 metrů pod zemí přinutil, aby jí dala jméno Esperanza (Naděje).

První společné foto po záchraně

Takhle vypadá všech 33 zachráněných mužů po svém vysvobození! Za přítomnosti chilského prezidenta Sebastiána Piňery zapózovali hrdinové v nemocnici v Copiapó, kam byli převezeni na pozorování. Mají na sobě nemocniční župany a sluneční brýle, které stále ještě chrání jejich temnotě přivyklé oči proti světlu. Většina mužů se těší překvapivě dobrému zdravotnímu stavu, někteří z nich už byli dokonce propuštěni.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.