Zmlácený pejsek Max: Našel nový domov - A lidí už se nebojí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Zmlácený pejsek Max: Našel nový domov - A lidí už se nebojí!

Max už se zase lidské ruky nebojí. Naopak drbání na hlavě má moc rád. Vlevo jeho kamarádka Geiko.
Max už se zase lidské ruky nebojí. Naopak drbání na hlavě má moc rád. Vlevo jeho kamarádka Geiko. (Aha! – Dan Černovský)

Belgický ovčák Max (8), kterého v červnu jeho majitel (53) přivázal k železné tyči a málem ho ubil kladivem do hlavy, má nový domov, psí kamarádku a lidí už se zase nebojí. Veterináři mu přitom dávali jen padesátiprocentní šanci na přežití.

Z útulku pro opuštěné psy v pražské Troji, kde mu veterináři a ošetřovatelé zachránili život, si Maxe před dvěma týdny odvezl pan Karel z Prahy s přítelkyní. Max jim ihned padl do oka. Mají totiž dvouapůlletou fenku rovněž belgického ovčáka, a tak je toto plemeno jejich láskou. „Max si prožil své a naše Geiko potřebovala kamaráda. Navíc spousta našich přátel má černé belgičany, jako je on,“ řekl včera Aha! Maxův nový majitel.

Rozhodující bylo první setkání Maxe s Geiko. „Jeli jsme i s ní do útulku a vzali je na procházku. Šli vedle sebe jako dvojčata,“ usmívá se Karel.

Max je podle něj velký mazel a pohodář. Po útoku se lidí bál a vrčel zejména na muže. To už ale neplatí. Nechá se klidně hladit od kohokoliv i po hlavě, na které mu po úderech zbyla jen malá prohlubenina. „Kdyby mohl, pořád by se nechal drbat. Dokonce se odnaučil za to brát piškoty jako úplatky. Když mu člověk, kterého nezná, nesedne, začne na něj brumlat, ale stačí mu říct, že je to kamarád, a během chvíle se osmělí,“ dodává Karel.

Max se prý občas před cizími stydí. Nejvíc ho potěší dobroty a naposledy vrněl blahem z nového tenisáku.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.