Nemáte vyčištěný komín? Přijdete o peníze! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Nemáte vyčištěný komín? Přijdete o peníze!

Kominíci budou v budoucnu dávat jen razítka...
Kominíci budou v budoucnu dávat jen razítka... (Aha! – Martin Pekárek)

Topíte v kamnech nebo krbu a nemáte kominíkem vyčištěný komín? Potom doufejte, že ho máte v pořádku a nevyhoříte. Pojišťovna by vám totiž za případnou škodu způsobenou požárem nemusela dát ani kačku!

Především u rodinných domů je to stále stejná písnička – když vznikne požár od komínu, v naprosté většině jde o nedbalost. „Proto by nás každý zodpovědný majitel měl volat na revizi komínů a kouřovodů dvakrát do roka,“ říká kominík Michal (30) z Prahy. Minimálně tedy ten, který by v případě požáru rád dostal úhradu škody od své pojišťovny.

„Pokud by pojistná událost vznikla v přímé souvislosti se zanedbáním péče o komín, je každý případ posuzován individuálně a může dojít i ke krácení pojistného plnění,“ potvrzuje Dagmar Koutská, mluvčí České pojišťovny.

Konec kominíků v Česku: Čistit budeme sami

Od začátku roku 2011 stačí, když kominíky zavoláte jednou ročně, a to pouze na revizi a potvrzení, které vám vystaví pro pojišťovnu. Končí totiž povinnost, aby komíny čistili výhradně odborníci. A tak svůj komín nebo kotel můžete vzít do vlastních rukou. Pokud je nemáte pro tento úkol dostatečně šikovné, služba odborníka vás vyjde na 250 až 1800 korun.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.