VIDEO Nejnovější fakta o neuvěřitelné rvačce. Dva řidiči se řezali mečem a boxerem a ničili si auta - Tohle je muž s mečem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

VIDEO Nejnovější fakta o neuvěřitelné rvačce. Dva řidiči se řezali mečem a boxerem a ničili si auta - Tohle je muž s mečem!

Fotografie
Fotografie (internal)

Jasněji začíná být v případu konfl iktu taxikáře (32) a řidiče (43), kteří se ve středu porvali na pražské Vinohradské ulici. Dlouhovlasý muž tu rubal historickým mečem taxikáře v červené teplákovce. Aha! se podařilo muže s mečem vypátrat.

Konflikt, který na internetu vstoupil do povědomí jako »Aragorn versus Červená Karkulka«, šetří policie. „Nemůžu se k tomu vyjadřovat, byl jsem poučen o povinnosti mlčet až do vyšetření případu,“ řekl Aha! Petr N., který šel na taxikáře s mečem.

Mnozí ho považují za hrdinu, který zahnal agresivního taxikáře. Jak se však Aha! podařilo zjistit, pozadí případu je mnohem dramatičtější. Člen skupiny historického šermu Petr N. přezdívaný »Aragorn« vezl těhotnou přítelkyni, které se udělalo během cesty špatně. Zastavil proto u krajnice. Taxikáři, který jel za ním, se to nelíbilo, předjel ho a zablokoval mu cestu. Při tom se otřel o jeho auto.

Následovala hádka a nakonec bitka, během které Aragorn použil na svoji obranu i meč. Ten samý, který se používá při vystoupení šermířů. Když už to vypadalo, že si muži vše řekli a Aragorn chtěl odjet, taxikář mu jedinou ranou zbraně zvané boxer rozbil zadní okno u jeho auta. Aragorn se rozhodl pomstít. Zatímco mu taxikář v červené teplákovce, s fešáckým baretem a zlatým řetězem na krku vyhrožoval zastřelením, Petr N. mu mečem roztřískal zadní okno modré octavie. Pak nasedl do auta a odjel. „Ani já se nemohu k případu vyjadřovat až do ukončení vyšetřování policií, ale tyto informace nemohu vyvrátit,“ řekla Aha! právní zástupkyně Barbora Keindl Flaková, která obhajuje muže s mečem.

Jeho mercedes o několik stovek metrů dál zablokovala skupina taxikářských vozů, které si drožkař zavolal jako pomstu. Došlo k hromadnému střetu, který musela ukončit až přivolaná policie. „Přivolaná záchranná služba následně převezla oba muže k lékařskému ošetření do nemocnice. Během potyčky si navíc poškodili vozidla, čímž si způsobili škodu předběžně 40 tisíc korun,“ uvedla pražská policejní mluvčí Jana Rösslerová s tím, že oba muži byli zadrženi a obviněni z trestného činu výtržnictví a poškození cizí věci.

Bránil těhulku

Kliknutím zvětšete

Kdo je Aragorn?

Aragorn je literární hrdina známý z knižní trilogie J. R. R. Tolkiena – Pán prstenů. Je to typický klaďas, statečný bojovník a excelentní lovec, který má třikrát delší život než člověk. Nikdy nezradí ušlechtilé ideály, nepodrazí přátele, zasvětí život boji proti zlu a jeho osobnost vzbuzuje v nepřátelích děs. Aragorn nebyl nikdy v průběhu vyprávění zraněn a jen zřídkakdy podléhá únavě a skepsi.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.