HRŮZA! Novorozeně spálili s odpadem - Matka už zjistila, proč se nenašlo tělo jejího chlapečka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

HRŮZA! Novorozeně spálili s odpadem - Matka už zjistila, proč se nenašlo tělo jejího chlapečka

Nešťastná Hildegarda Šimáčková synka nikdy nepohřbí.
Nešťastná Hildegarda Šimáčková synka nikdy nepohřbí. (pro Aha! – Marek Hofman)

Šok a bolest prožívá zoufalá matka Hildegarda Šimáčková z Milínova na Klatovsku. Ještě se nesmířila s tím, že jí deset hodin po porodu zemřel vymodlený chlapeček, a už čelí další hrůze. Synka nikdy nepohřbí. Teď zjistila, že ho spálili s biologickým odpadem.

„Slíbili mi, že po propuštění z nemocnice mu můžu zajistit pohřeb, že si mohu tělíčko vyzvednout. Když pán z pohřební služby přijel na patologii do budějovické nemocnice, řekli mu, že tam tělo už není,“ řekla Aha! Šimáčková. Podala proto trestní oznámení na nemocnici.

Ta nejprve nechtěla sdělit, kam tělo miminka zmizelo. Když se ale média začala o případ zajímat, uvolil se ředitel nemocnice Břetislav Shon k vyjádření. „Dítě bylo po jedenácti dnech pobytu na patologii odvezeno pohřební službou a úředně pohřbeno,“ uvedl Shon.

Aha! se podařilo zjistit, jak »úřední pohřbení« proběhlo. Žádná vlastní rakvička, žádné rozloučení ani smuteční obřad. V nemocnici vložili tělíčko chlapečka do pytle spolu s mrtvými plody, amputovanými končetinami a dalším »odpadem« z operací. V jednom pytli a v papírové rakvi pak byly všechny ostatky zpopelněny.

„Ano, mohu potvrdit, že jsme tělo zemřelého dítěte zpopelnili spolu s biologickým odpadem. Takto si to nemocnice objednala. Popel je vsypován do společného hrobu v areálu hřbitova,“ uvedla ředitelka krematoria Kateřina Vrbová.

V tomto případě měla ale matka právo na pohřbení, neboť dítě mělo rodný, úmrtní i ohledací list. Případ vyšetřuje policie.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.