»Pajda« Kalousek u prezidenta - O Klausově platu nepadlo slovo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

»Pajda« Kalousek u prezidenta - O Klausově platu nepadlo slovo!

 (ČTK – Stanislav Zbyněk)

Prezident Václav Klaus včera na Hradě přijal staronového ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09). A i když právě Kalouskovo pero seškrtalo prezidentovi šestinu platu, byl zatím ze všech ministrů přivítán nejvřeleji!

Kalousek do prezidentova salonku doslova a do písmene dopajdal. Už několik týdnů totiž chodí o berli kvůli kolenní artróze, která se mu vždycky zhorší, když hraje tenis. „Co vy, tak mladý člověk, co si vymýšlíte?“ vyrukoval při pohledu na berli prezident. „To víte, veřejné finance a rozpočet,“ smál se Kalousek.

A s úsměvem i odcházel, Klaus mu totiž vůbec nevyčítal seškrtání 64 tisíc Kč ze současného čistého prezdentského platu 387 tisíc Kč. „Nepadlo o tom půl slova,“ prohlásil Kalousek. „Před osmnácti lety seděl pan prezident ve stejné kanceláři, ve které teď sedím já, i proto má porozumění pro to, že úsporné kroky vlády jsou nezbytné,“ řekl navíc.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.