Tajemství pomníčků 14. díl! Honza (†35): Nezvládl motorku a zemřel! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Tajemství pomníčků 14. díl! Honza (†35): Nezvládl motorku a zemřel!

Pomníček udržuje rodina i kamarádi.
Pomníček udržuje rodina i kamarádi. (pro Aha! – Aneta Lukášová)

Byl horký zářijový den, když Ján Vychodil (†35) nezvládl kousek za Mikulovem na Břeclavsku levotočivou zatáčku a vyjel mimo silnici, kde narazil do stromu. S těžkými zraněními byl převezen do nemocnice, lékaři však boj o jeho život prohráli.

Letos 17. září by Honza oslavil své osmatřicáté narozeniny, bohužel se jich nedožil. Život tohoto vášnivého jezdce a milovníka motorek vyhasl 25. září 2007, osudnou se mu stala zatáčka kousek za Mikulovem. Tady nedokázal zkrotit svůj stroj, dostal smyk a vylétl z vozovky.

Náraz byl obrovský a zničující. „Motorka se při nárazu do stromu téměř zlomila na dvě půlky, dokonce se utrhla přední vidlice,“ vzpomíná na nehodu mikulovský motorkář a kamarád zesnulého Zdeněk. Lékaři sice Jána ihned převezli do nemocnice, tam ale svým těžkým zraněním podlehl. Policisté případ rychle uzavřeli s tím, že Vychodil jednoznačně nepřizpůsobil rychlost stavu vozovky.

Na místě teď stojí pomníček, který celou smutnou událost připomíná. Pozůstalí toto místo pravidelně navštěvují, čerstvé květiny a svíčky jsou tady pořád. „Když jedeme okolo, pravidelně se tady zastavíme, nebo aspoň na počest Honzy zatroubíme,“ řekl Aha! Zdeněk. Dodnes navíc přátelé motorkáři jezdí každý rok v okolí tzv. spanilou jízdu. „Jezdí nás každoročně kolem stovky, rádi na Honzu zavzpomínáme,“ doplnil motorkář.

Z motorky zůstala po nárazu jen změť pokroucených trubek.

Ján Vychodil

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.