První československá miss Ivana Christová slaví. Dnes jí je 40! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

První československá miss Ivana Christová slaví. Dnes jí je 40!

Fotografie
Fotografie (internal)

Při vyhlášení jejího vítězství ji část publika vypískala, přesto ji nikdo titul miss nemohl upřít. Od té doby stačila být úspěšnou modelkou, vdát se, přivést na svět holčičku, rozvést, a opět usadit s novým přítelem. A také ztloustnout a zhubnout.

Ivana Christová jako první vyhrála v roce 1989 v tehdejším Československu novodobou soutěž krásy Miss ČSSR. Volba nejkrásnější dívky v republice se předtím naposledy konala v roce 1970. Tato akce se po obnoveném ročníku stala jednou z nejprestižnějších společenských událostí roku a pomohla vítězným kráskám například ke kariérám modelek. Samotná Christová se po vítězství také věnovala modelingu, stihla si také zahrát ve filmu, natočit hudební album a nyní se věnuje hlavně charitě.

Kliknutím zvětšete

Chvíli po převzetí korunky miss.

Christová, která má bulharské předky, se narodila v Prešově a vystudovala střední průmyslovou školu. V mládí se věnovala hlavně zpěvu v různých souborech. O jejím vítězství v soutěži krásy porota rozhodla v podstatě jednohlasně, část publika ale s výrokem poroty nesouhlasila zejména kvůli slovenskému původu vítězky, což dala v Ostravě hlasitě najevo.

Za svůj úspěch dostala šicí stroj, svatební šaty a zájezd do Japonska, což působí humorně při srovnáním s hodnotnými cenami, které dostávají současné vítězky soutěží krásy. Na Miss World i Miss Universe ale byla vyslána první vicemiss Jana Hronková a Christová tak vyjela na méně prestižní soutěž Miss Maja International 1989, kterou vyhrála.

Kliknutím zvětšete

Před dvaceti lety...

Poté se dala na úspěšnou dráhu modelky, působila v USA a ve Francii. Po návratu na Slovensko založila v roce 1994 nadaci Ivana Christová dětem a později další charitativní organizaci Orin Panacea - Živá voda pro děti. V roce 1993 se vdala za producenta a podnikatele francouzsko-vietnamského původu. Manželství, ze kterého má dceru Danielu, se ale rozpadlo. Nyní je podle médií jejím přítelem politik Robert Beňo.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.