Režisér Troška se včera znovu pustil do díla: Česká pohádka za 40 milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Režisér Troška se včera znovu pustil do díla: Česká pohádka za 40 milionů!

Zdeněk Troška
Zdeněk Troška (pro Aha! – Marek Hofman, Mária Rušínová)

První klapka nové české výpravné pohádky za téměř 40 milionů korun padla včera v jižních Čechách. Režisér Zdeněk Troška začal natáčet v Židově strouze u Bechyně »Čertovu nevěstu«, pohádku na původní motivy Boženy Němcové Spravedlivý Bohumil.

Natáčení této pohádky se chystalo skoro tři roky, vždy ovšem zkrachovalo na nedostatku financí. Nyní se konečně podařilo autorovi trilogie Slunce, seno..., Kameňáků a mnoha pohádek peníze získat.

„Božena Němcová to psala trochu jako horor, a takhle jsem to na plátno převést nemohl, to by snad i lidi odcházeli z kina. Chtěl jsem, aby to bylo romantické, hezké, milé, aby tam sice bylo napětí a aby se i maličko báli, aby to bylo tak akorát napínavé,“ řekl Aha! Troška.

V hlavních rolích se objeví Sabina Laurinová, David Suchařípa, František Němec, Jana Andresíková nebo Bára Munzarová. Ústřední dvojici vytvoří studenti DAMU Eva Josefíková a Václav Šanda, zatím zcela neznámí budoucí herci.

Diváci se na pohádku Čertova nevěsta mohou těšit příští rok v únoru.

Pak se chce Troška vrhnout na romantický seriál, další komedii a v zásobě doma má i další pohádku. „Kdybych tu žil tři sta let, pořád bych měl co točit. Jen sehnat prachy. Asi začnu sázet sportku,“ dodal Troška.

Režisér se nejvíce bál deště, který by překrásnou kulisu čertovského mlýna rozmočil.

V pohádce si zahrají Sabina Laurinová s Davidem Suchařípou.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.