Nejtlustší žena Británie: Pomoc, chtějí mě nechat umřít! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Nejtlustší žena Británie: Pomoc, chtějí mě nechat umřít!

Fotografie
Fotografie (internal)

Sharon Mevsimler (40) je držitelkou smutného rekordu. S 286 kilogramy se stala tato žena, která měří pouhých 152 cm, nejobéznější Britkou. Teď se na zpevněné nemocniční posteli nemůže ani pohnout. Její váha nadměrně zatěžuje srdce a plíce. Pokud ji lékaři nebudou operovat, zemře. Jenže operace je prý vzhledem k její tloušťce nemožná.

Sharon dýchá jen pomocí kyslíkové masky. Už mluvení jí dělá velké problémy, přesto se zoufale snaží přesvědčit ostatní lidi, aby nad ní ještě nelámali hůl.

„Prosím, pomozte. Doktoři mě nechávají umřít. Kdybych byla anorektička, dostalo by se mi jiné péče. Ale nad tlustými lidmi nemá vůbec nikdo slitování,“ říká máma čtyř dětí, u jejíhož lože denně hlídkuje manžel Tyler.

Sharon měla až do svých dvaceti let normální váhu. Po svatbě a prvním porodu přišly poporodní deprese, které zaháněla jídlem. Brzy se na jídle stala závislou.

V roce 2007 už vážila 267 kil a doktoři jí už tenkrát dávali pouhé měsíce života. Záchranou by pro ni byl jedině žaludeční bypass. Operace, při níž dochází ke zmenšení žaludku, je ale nejen náročná, je také drahá – stojí zhruba 915 tisíc Kč.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.