Drama na letišti Ruzyně: Srážka dvou letadel! Exkluzivní foto přímo z kabiny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Drama na letišti Ruzyně: Srážka dvou letadel! Exkluzivní foto přímo z kabiny!

Letadla o sebe zavadila křídlem a směrovým kormidlem.
Letadla o sebe zavadila křídlem a směrovým kormidlem. (Aha! – Daniel Černovský, ara)

Dramatické chvíle si prožili cestující, kteří včera čtvrt hodiny po desáté dopoledne chtěli odletět na dovolenou do Turecka. Jejich letadlo se totiž těsně před odletem srazilo na přistávací dráze s jiným strojem! Oba letouny měly po havárii poškozená křídla a nemohla odletět!

Událost se odehrála přesně ve chvíli, kdy se Boeing 737 turecké firmy Sun Express chystal na vzlet a roloval na dráhu. „Náhle přišel náraz. Byl to šok, celé letadlo se začalo třást a kývat, prostě skoro jako při autonehodě,“ popsala Aha! cestující Marina Volfová (44), která byla v době srážky na palubě s dalšími 195 lidmi.

Airbus německé společnosti Lufthansa skončil s poškozeným výškovým kormidlem. Turecký stroj měl poničené křídlo. Vyšetřovatelé nehody nyní budou zkoumat, jak mohlo ke srážce dvou kolosů vůbec dojít. Podle jednoho zdroje byla chyba pravděpodobně na straně pilota tureckého letadla, který prý nedodržel bezpečný odstup od stroje německé Lufthansy. Podle pasažérů z tureckého letadla ale pilot německého letounu manévroval příliš blízko jejich dráhy. „Po nárazu jsme začali jet dále po dráze a hrozně jsem se lekla, že pilot chce vzletět, ale on musel jen celou dráhu projet, aby se mohl velkým obloukem vrátit. Hodně se mi ulevilo, protože mám z létání strach,“ dodala Volfová s tím, že její odlet na dovolenou byl odložen o dvanáct hodin.

 

Marina Volfová (druhá zleva) je se svými přáteli šťastná, že se nikomu nic nestalo.

 

 

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.