Klausem vyznamenaní pěstouni Rosnerovi: Omlouváme se... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Klausem vyznamenaní pěstouni Rosnerovi: Omlouváme se...

Blažena a Lubomír Rosnerovi
Blažena a Lubomír Rosnerovi (ČTK – Igor Šefr)

Pěstouni Blažena a Lubomír Rosnerovi ze Slavkova u Brna včera opět stáli před soudem kvůli údajnému týrání čtyř svěřených dětí. Dvojice měla dětem nadávat, ponižovat je a bít tak silně, že svěřenci měli modřiny a krvavé rány. Oběma hrozí trest vězení až tři roky s podmínkou až na pět let.

U vyškovského soudu včera promluvila psycholožka Marta Skulová, podle níž byly přiměřené fyzické tresty při výchově dětí běžné. Problém nastal ve chvíli, kdy Rosnerovi přestali zvládat kázeňské problémy jednoho z dětí. Podle znalkyně tehdy šlo o týrání, dnes už se ale pěstouni zase chovají dobře. Naopak druhá ze znalkyň Vlasta Kulíšková, kterou přizvali Rosnerovi, o týrání mluvit odmítla. „Nikdy to nebylo úmyslné týrání, vždy to bylo, aby Rosnerovi dítě usměrnili, aby je k něčemu vychovali,“ řekla Kulíšková.

Soudní líčení prožívala velmi silně hlavně pěstounka. S pláčem soudu řekla, že se velice omlouvá za to, co udělala. „Myslím si, že svým chováním a péčí o děti dokazuji, že se to nebude opakovat,“ uvedla. Zdůraznila, že do péče si s manželem brali děti, které to nejvíc potřebovaly, nevybírali si je podle vzhledu ani inteligence.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.