Brigáda Fischera mladšího (21) - Je z něj vládní odborník | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Brigáda Fischera mladšího (21) - Je z něj vládní odborník

Fischerové starší a mladší nyní pracují ve stejné budově.
Fischerové starší a mladší nyní pracují ve stejné budově. (Aha! – David Kundrát, Marek Pátek)

O víkendu oslavil premiér Jan Fischer (59) výročí svého jmenování do čela vlády, a nikdo nepochybuje o tom, že roli zvládá dobře. Klube se ale první poskvrnka na jeho image čestného politika. Lidové noviny totiž přišly s informací, že jeho syn Jan Fischer ml. (21) v únoru získal práci právě na Úřadu vlády, kde taťka premiér den co den zasedá!

Aby toho nebylo málo, zaměstnali ho coby odborníka na extremismus! Studenta politologie nepřijal nikdo jiný než Michael Kocáb – exministr, který je nyní zmocněncem vlády pro lidská práva. Jak je možné, že mladík dostal místo, na které si brousí zuby každý student? „Vše jsem si zařídil sám a domluvil si pohovor s panem Kocábem,“ brání se Fischer mladší. Šuškandu o intervenci otce odmítá i vládní mluvčí Roman Prorok. .„Jeho otec se o synově angažmá dozvěděl až poté, co s ním úřad uzavřel dohodu,“ řekl Aha!

Zjistit, kolik Fischer za brigádu v otcově »podniku« bere, by z důvodů ochrany dat nebylo možné. Mladík ale pracuje dvacet hodin týdně, tedy na poloviční úvazek. „Ve stejném režim v tiskovém odboru, který vedu já, dostávají pracovníci plat 14 tisíc hrubého měsíčně,“ řekl k Fischerově platu Roman Prorok.

Mladý Fischer má s extremismem vlastní zkušenosti. Poté, co se s otcem veřejně přihlásili k židovské víře, čelil výhružkám pravicových extremistů a dokonce dostal na několik měsíců státní ochranu. Na podobné projevy je alergický natolik, že po kontroverzních komentářích o židech z úst exšéfa ODS Mirka Topolánka z pravicové strany veřejně vystoupil.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.