Jonáš (10): Jeho máma drží hladovku! Syna má už měsíc v pasťáku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Jonáš (10): Jeho máma drží hladovku! Syna má už měsíc v pasťáku!

Jonáš je už téměř měsíc zavřený v pasťáku. Jeho máma Vladimíra (vpravo) je vážně nemocná, přesto drží od včerejška hladovku.
Jonáš je už téměř měsíc zavřený v pasťáku. Jeho máma Vladimíra (vpravo) je vážně nemocná, přesto drží od včerejška hladovku. (Aha! – Dan Černovský, Petr Novotný)

Jonáš Všetečka (10) je už téměř měsíc zavřený v pasťáku. Jeho rodiče marně bojují, aby mohl z »vězení« domů. Zoufalá máma Vladimíra se teď rozhodla pro protestní hladovku: „Od pondělí nejím. Nevím, jak jinak na tu hrůzu upozornit...“

Plačícího Jonáše přímo ze školy »odvlekli« pracovníci sociálního odboru Prahy 12 na začátku dubna. Proč? Rodiče se rozvedli a Jonáš prý u nich neměl vhodné podmínky. „Když už ho nechtějí dát ke mně nebo manželovi, má babičku s dědou. Ti se o něj chtějí postarat a jsou sociálkou prověření,“ říká Vladimíra, která se už i přestěhovala, aby požadavkům »sociálních paní« vyhověla.

Nejhorší je, že nikoho nezajímá Jonášův názor. Když s ním Aha! naposledy mohlo po telefonu mluvit, říkal: „Když mě odváděli ze školy, rozbrečel jsem se. Chtěl jsem k mamince a tátovi.“ A na otázku, zda by chtěl zůstat v diagnostickém ústavu, nebo jít k babičce, řekl: „Jasně, k babičce. Třeba bych tam mohl vidět i mámu a tátu.“ Podle informací, které v diagnostickém ústavu nechtějí potvrdit, by měl být Jonáš ale přeložen do dětského domova...

V novém bydlišti Jonášovy mámy snad budou sociální pracovnice souhlasit alespoň s propustkou na víkend u prarodičů. Malý chytrý kluk je totiž zcela izolován – od rodiny, kamarádů, spolužáků. Měl jet na školu v přírodě, na týdenní jazykový pobyt se školou do Anglie, ale má smůlu. Je v »base«!

Paní Vladimíra

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.