Polský poslanec Górski přišel s konspirační teorií - Kaczyńského zabili Rusové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Polský poslanec Górski přišel s konspirační teorií - Kaczyńského zabili Rusové

Fotografie
Fotografie (internal)

Letecká havárie, při které zemřel polský prezident Lech Kaczyński (†60) a jeho manželka Maria (†66), otřásla Polskem. Podle poslance Artura Górského (40) však nešlo o nehodu! Za katastrofu prý mohou Rusové, kteří chtěli Kaczyńskému zabránit přistát, aby nestihl pietní akci. Prezident měl totiž namířeno na vzpomínkové setkání k 70. výročí masakru polských vojáků v Katyňském lese. Znovu by tím totiž ukázal na ruský válečný zločin.

..

„Jedna verze říká, že se letadlo k letišti přiblížilo čtyřikrát, protože mu Rusové pokaždé odmítli povolit přistání – chtěli poslat letadlo s prezidentem na letiště v Moskvě nebo v Minsku,“ říká Górski v rozhovoru pro polský Nasz Dziennik.

Prezident chtěl ale přistát v bližším Smolensku, a tak ruský plán skončil fatálně. Pilot totiž při čtvrtém pokusu o přistání ztratil přehled o výšce a letoun zavadil o stromy, podle některých informací dokonce o anténu letecké věže. „Rusové ho odrazovali od přistání pochybnými důvody, jako mlhou nad letištěm či tím, že se zrovna opravuje navigační systém, bez něhož nejde přistát na letišti s tak krátkou přistávací plochou,“ dodal Górski.

Teorii potvrzuje to, že Kacyński byl Kremlu trnem v oku. V mládí bojoval proti komunismu a na mezinárodní úrovni spolupracoval s USA. Navíc úspěšně bojoval za to, aby Rusové přebrali zodpovědnost za sovětské válečné zločiny.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.