Velikonoční rekordmani se valí na staromák! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Velikonoční rekordmani se valí na staromák!

Tahle je maximálně do muzea, při pondělní mrskačce budou kraslice znatelně menší.
Tahle je maximálně do muzea, při pondělní mrskačce budou kraslice znatelně menší.

To svět neviděl! Nejmenší pomlázka na světě a naopak největší řehtačka v Česku. Kraslice slepená ze sirek. Češi se nudí a běžné Velikonoce se jim zdají být nudné. Tak si vymýšlejí…

Tvůrci kuriozit si opět vymýšlejí, tentokrát si užili velikonočních témat. A potřebují se s tím někde pochlubit. Zvolili si na to pražské Staroměstské náměstí, kde budou zítra od 15 hodin lámat rekordy a pyšnit se s netradičními kuriozitami a exponáty jediného rekordmanského muzea ve střední Evropě.

Kromě nejmenší pomlázky či největší řehtačky tu také proběhne pokus o překonání českého rekordu v driblování vařeným vajíčkem a uskuteční se zde nejdelší charitativní běh v historii, kdy ultramaratónec Miloš Škorpil uběhne za 24 dní nevídaných 1308 km!

Kliknutím zvětšete

Největší řehtačka v Česku.

Kliknutím zvětšete

Nejmenší copy pomlázku na světě.

Další velikonoční kuriozity...

  • Nejkratší velikonoční pomlázka
    Klasickou technikou z osmi vrbových proutků upletená miniaturní velikonoční pomlázku o délce 4,5 milimetrů. Pomlázka má rovněž z vrbového proutku vytvořenou rukojeť.
  • Velikonoční vajíčko ze sirek
    Jedná se o zvětšeninu velikonočního vajíčka vykládaného slámou. Zhotovení této nevídané kraslice, která zdobí pelhřimovskou expozici Zlaté české ručičky stálo autora - Tomáše Kordu z Vrchlabí 674 hodin čistého času práce. Na zcela ojedinělou kraslici padlo 4877 sirek a 9.988 zápalkových hlaviček.
  • Nejvíc krajkových velikonočních kraslic vystavených na jednom místě
    Městské kulturní středisko Mohelnice zorganizovalo vernisáž, v rámci níž vystaveno 801 paličkovaných, 454 reliéfních, 15 drátěných, 72 háčkovaných, 6 vyšívaných a 12 nitěných krajkových velikonočních kraslic.
  • Nejvíc vajíček oloupaných fotbalovým driblováním
    Jan Skorkovský z Prahy předvedl v Pelhřimově při svém fotbalovém driblováním nohou nevídanou "velikonoční kuriozitu". V průběhu 3 minut si kopal postupně 7 vařenými vajíčky, čímž odstranil nejprve skořápku, poté i bílek a se žloutkem udělal dalších 5 fotbalových doteků, aniž by mu v průběhu pokusu žonglovaný předmět spadl na zem.

Autor - (ex)
Foto – Muzeum rekordů a kuriozit Pelhřimov
31.3.2010, 7:00

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.