Holčička z kontejneru se narodila živá - Krkavčí matku obvinili z vraždy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Holčička z kontejneru se narodila živá - Krkavčí matku obvinili z vraždy

Fotografie
Fotografie (internal)

Děvčátko, které v sobotu našel v kontejneru v Litoměřicích manželský pár, se podle výsledků pitvy narodilo živé a zdravé. Matku (20) proto policie obvinila z vraždy. Hrozí jí 15 až 20 let vězení, případně i výjimečný trest!

Holčička se podle lékařů narodila zcela životaschopná. Nikdo jí však s prvními okamžiky na tomto světě nepomohl. Podle pitvy bylo příčinou smrti novorozence neposkytnutí základní poporodní péče. Přitom stačilo tak málo: poplácat po zádíčkách, aby se holčička mohla nadechnout, podvázat pupeční šňůru... Matku dítěte policie zadržela o den později. Jde o mladou ženu ze slabších sociálních poměrů, která bydlela v domě vzdáleném od kontejnerů jen několik kroků. „Obviněná se k činu přiznala, důvody nebyla schopna zcela objasnit,“ uvedla policejní mluvčí Poláčková. „Prý měla mít dluhy a hrozila jí výpověď z bytu,“ doplňuje Jiří Pavlis, který se svou rodinou mrtvé dítě na kontejneru našel.

Žena zatím není ve vězení. Policie ji převezla do nemocnice, protože po utajeném domácím porodu není její zdravotní stav dobrý.

Jiří Pavlis: Tu hrůzu mám stále před očima! Zpověď muže, který našel v Litoměřicích mrtvé miminko!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.