Barková kandiduje do Senátu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Barková kandiduje do Senátu!

Libuše Barková chce do Senátu.
Libuše Barková chce do Senátu.

PRAHA – Známá rodiny Grossových Libuše Barková (41) bude kandidovat do Senátu! Řekla to ve včerejším Křížovém výslechu na Frekvenci 1. „Ano, je to pravda,“ potvrdila deníku Aha! podnikatelka

Chce se známá Grossových vyhnout kriminálu?

, která je nepravomocně odsouzená na pět let za pojistný podvod. Je to její snaha vyhnout se kriminálu? Po případném zvolení by totiž získala senátorskou imunitu…

„Budu kandidovat jako nezávislá. Přesný volební program a svoje cíle brzy zveřejním,“ řekla Aha! kontroverzní podnikatelka Barková.

Minulý týden pražský městský soud poslal Barkovou na pět let do věznice s dozorem za téměř osmimilionový pojistný podvod. Barková se cítí nevinná, a proti rozsudku se odvolala k vrchnímu soudu. A právě snaha získat senátorskou imunitu může být jeden z důvodů, proč kandiduje do horní komory parlamentu. Pak by totiž o jejím vydání české justici museli hlasovat ostatní senátoři. „Myslím si, že v momentě, kdy se se mnou nechtěl nikdo bavit a velmi arogantně se mnou jednali – a vím, že tak nejednají jen se mnou – tak si myslím, že je nejvyšší čas, abych vyplnila jejich řady,“ vysvětlila Barková v pořadu Luboše Xavera Veselého Křížový výslech na Frekvenci 1, proč má zájem zasednout v Senátu.

Kdo je Libuše Barková:
● Známá rodiny expremiéra Grosse. Se Šárkou Grossovou podnikala. Gross i kvůli jejímu pochybnému podnikání a spojení s jeho ženou rezignoval na post premiéra.
● Vlastnila dům, ve kterém se provozoval luxusní nevěstinec Escade.
● Za pojistný podvod skoro osm milionů korun dostala pětiletý trest, proti kterému se odvolala. Tvrdí, že je nevinná.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.