Komando ČEZu - Policie ho žene k soudu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Komando ČEZu - Policie ho žene k soudu!

Karel Vaniš prozatím v čele komanda NTZ skončil.
Karel Vaniš prozatím v čele komanda NTZ skončil. (Aha! – Martin Přibyl)

Nad speciálním komandem ČEZu se začínají stahovat mračna. Policisté včera navrhli obžalovat 26 kontrolorů oddělení netechnických ztrát (NTZ). Ti totiž měli podle kriminalistů z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu v téměř padesáti případech vydírat zákazníky společnosti.

Komando podle policie vstupovalo nezákonně na soukromé pozemky údajných černých odběratelů, které pak podrobovalo psychickému nátlaku a nutilo je k zaplacení pokut. Pracovníci firmy měli údajné černé odběratele vydírat v Olomouckém a Moravskoslezském kraji a ve středních a severních Čechách. „Jsme stále přesvědčeni, že se naši zaměstnanci vydírání nedopustili a že budou u nezávislého soudu obvinění zproštěni,“ brání počínaní komanda mluvčí ČEZu Martin Pavlíček. Minulý týden už ale ředitel ČEZu Martin Roman dočasně odvolal z funkce šéfa NTZ Karla Vaniše. Chce prošetřit, proč měl Vaniš při pracovním výjezdu zbraň.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.