Šokující výsledky průzkumu - Fischera máme raději než prezidenta! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Šokující výsledky průzkumu - Fischera máme raději než prezidenta!

Pohled pana prezidenta to říká jasně: Už se těší, až Fischer skončí a přenechá mu jeho vavříny.
Pohled pana prezidenta to říká jasně: Už se těší, až Fischer skončí a přenechá mu jeho vavříny.  (ČTK/Krumphanzl Michal)

I poslední průzkum firmy SANEP potvrdil to, co Češi dávno vědí – premiér úřednické vlády Jan Fischer je zkrátka oblíbený. Podle výsledků mu důvěřuje rekordních 82,9 procent respondentů! Je v tom jen malý háček. Prezidentovi republiky Václavu Klausovi věří o čtvrtinu méně lidí…

Třetím nejdůvěryhodnějším je předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský. Dostal 49,8 procenta hlasů i přesto, že je pro běžného občana poměrně neznámý. Sám Klaus přitom dostal jen o deset procent více, tedy 59 procentního bodu. A to je na poměrně oblíbeného politika zoufale málo.

Vzhledem k tomu, jak je pan prezident ješitný, z toho nejspíš nemá zrovna radost a dost možná si říká: „Co má Fischer, co já nemám?“ Aha! se proto rozhodlo Klausovi vysvětlit v pěti bodech, čím si nenápadný premiér získal český národ a dokonce jak pravicové, tak i levicové politiky. Ti se teď rvou o to, za koho bude Fischer kandidovat ve volbách, až mu skončí úřednický mandát. „Tenhle Jan Fischer žádnou politickou kariéru neplánuje,“ řekl ale nedávno premiér.

  1. Když byla Česká republika v nouzi, přišel skoro jako Blaničtí rytíři. I když tady neudělal zrovna pořádek, je jedním z mála, kteří se místo nekonečných slovních přestřelek raději věnují práci.
  2. Pevně si stojí za svým názorem, ale je přitom schopen kompromisu – například při projednávání balíčku úsporných opatření ministra financí Eduarda Janoty.
  3. Nepředstírá, že je někým, kým není. Veřejně se i se synem přihlásil k židovské víře a nezalekl se ani výhrůžek ultrapravicových organizací.
  4. Místo luxusu má rád obyčejné věci. Nestydí se za levnější oblek a volný čas tráví s rodinou na chalupě.
  5. A nikde se nespekuluje o tom, že by manželku podváděl s jinou...
Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.