Casting na Robina Hooda: 2 role, 1200 uchazečů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Casting na Robina Hooda: 2 role, 1200 uchazečů!

Odborná porota je sestavená z tvůrců muzikálu.
Odborná porota je sestavená z tvůrců muzikálu. (Aha! – Martin Hykl)

Česká divadelní scéna zažila casting, který u nás nemá obdoby. Na dvě role Robina a Mariany v připravovaném muzikálu Robin Hood se přihlásilo na dvanáct set uchazečů. A mezi nimi i známé tváře! Casting si totiž nenechala ujít herečka Jana Fabiánová (30), dcera slavné zpěvačky Nadi Urbánkové. A neprohloupila. Z necelých dvanácti set lidí se probojovala mezi nejlepších dvě stě.

Nebyla ale jedinou mediálně známou personou, která si svou příležitost nenechala ujít. „Dorazil i Honza Kříž, který se účastnil třetí řady SuperStar,“ sdělila deníku Aha! Jana Kočová, mluvčí televize Prima, která pěveckou a taneční show »Robin Hood – Cesta ke slávě« bude na svých obrazovkách vysílat už v březnu. „Je to ojedinělý projekt v koprodukci naší televize a divadla Kalich. Po skončení pořadu, ve kterém se hledají ti nejvhodnější adepti na hlavní role Robina a Mariany v muzikálu to pro vítěze nekončí. Jen se z televizních obrazovek přesunou na divadelní prkna,“ vysvětlila systém soutěže Kočová.

Po skončení castingů zůstane jen sedm mužů a sedm žen, ze kterých odborná porota v podání libretistky Gabriely Osvaldové, hudebního skladatele Ondřeje Soukupa, režiséra Jána Ďurovčíka a producenta a ředitele Divadla Kalich Michala Kocourka vybere Robina a Marianu. Pořadem budou provázet moderátoři Petr Vondráček a Martina Kociánová.

Jana Fabiánová

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.