To nám ten rok pěkně začal: První letošní vraždy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

To nám ten rok pěkně začal: První letošní vraždy!

V téhle budově psychiatrické kliniky v Praze ukopal hospitalizovaný muž jiného pacienta.
V téhle budově psychiatrické kliniky v Praze ukopal hospitalizovaný muž jiného pacienta. (Aha! – Petr Novotný)

Ubodal soka v lásce

První den nového roku začal tragicky. Kriminalisté museli už v pátek večer řešit první vraždu. Muž (54) z Kojetína na Přerovsku brutálně ubodal milence své manželky (42). Soka v lásce načapal v rodinném domě svého známého!

K neštěstí došlo na Nový rok vpodvečer. Azyl milencům k milostným hrátkám poskytl známý ve svém rodinném domku. Ovšem maskování bylo nedokonalé a roztoužený milovník si sem přišel pro smrt. „Do domku, ve kterém byla v uvedenou dobu žena s mužem, jehož totožnost kriminalisté prověřují, totiž vstoupil krátce před osmnáctou hodinou manžel. Kuchyňským nožem zaútočil na muže, který na následky zranění na místě zemřel,“ popsala policejní mluvčí Jitka Dolejšová. „Jde o sociálně slabší vrstvu obyvatel, mrtvého kriminalisté znají, neměl ale žádné doklady, a tak se ještě ověřuje totožnost.“ vysvětlila Dolejšová. Podle prvních vyšetřování byl ubodaný muž ze Slovenska a smrt u něj způsobily tři přesně mířené rány. Útočník, který byl silně opilý, se po činu policistům přiznal. Podle nového trestního zákoníku mu teď hrozí deset až osmnáct let vězení. „Ještě nikdy jsme, co mi paměť sahá, rok nezačínali tak drsným trestným činem, jako je vražda,“ dodala Dolejšová.

Ukopal pacienta na psychiatrii

Další krvavou vraždu řešili kriminalisté v Praze. Na psychiatrické klinice na Karlově ukopal včera brzy ráno agresivní pacient (36) druhéh (†43).

Vraždícího muže několik hodin před neštěstím přivezli na psychiatrii policisté z pražského Braníka, kde ohrožoval svou rodinu. Na uzavřeném oddělení se pak rozzuřený pacient dostal do konfliktu s jiným pacientem a zabil ho. „Smutnou událost na psychiatrické klinice naší nemocnice vyšetřuje policie. Dokud nebude případ uzavřen, nemůžeme k němu poskytovat žádné bližší informace,“ uvedla Petra Pekařová, mluvčí Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. Násilník byl hned po svém hrůzném činu převezen do jiného psychiatrického zařízení, kde je pod neustálým policejním dohledem. Kvůli špatnému psychickému stavu ho ale policisté zatím nemohli vyslechnout.

 

 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.