Masakr ve Finsku: Šílenec vystřílel supermarket! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Masakr ve Finsku: Šílenec vystřílel supermarket!

Vrah Ibrahim Shkuppoli. Zabil přítelkyni a další čtyři lidi.
Vrah Ibrahim Shkuppoli. Zabil přítelkyni a další čtyři lidi. (EPA)

Finsko se mění v zemi šílených střelců. Poslední den v roce vešel do supermarketu v městě Espoo Kosovan Ibrahim Shkupolli (†43) a zahájil palbu. Po jeho odchodu zůstali na zemi ležet čtyři mrtví, muž navíc ještě předtím usmrtil bývalou přítelkyni. Nakonec zabil i sebe. Ve Finsku jde už o třetí podobný případ za pouhé dva roky.

Shkuppoli, který se do Finska přistěhoval před několika lety, měl už v minulosti problémy se zákonem. Dostal pokutu za nelegální držení zbraně a měl zákaz přibližovat se k bývalé přítelkyni, které vyhrožoval.  Shkuppoli ženu ráno 31. prosince překvapil a zastřelil v jejím bytě.  Tělo později objevila policie.Pak se vydal do nákupního střediska. Zavražděná zde pracovala v obchodě s potravinami. Zde zastřelil čtyři lidi a pak se vrátil domů, kde spáchal sebevraždu. Podle policie šlo o zaměstnance obchodu, podle agentury Reuters o čtyři zákazníky. „Cíle si vybíral zcela náhodně, bylo mu jedno, koho zabije,“ vypověděl svědek krveprolití. Policie se ale domnívá, že mohlo jít o promyšlenou pomstu lidem, kteří kdysi zaměstnankyni ochránili před agresivním přítelem.

Z poklidné země se Finsko mění v ráj pomatenců, kteří vraždí zcela neznámé lidi, což bylo dřív typické pro USA. Na podzim 2007 došlo k útoku na střední škole v Jokele, loni v září na škole v Kauhajoki. Při obou masakrech zahynulo 20 lidí.

Supermarket v Espoo, kde vrah zabil čtyři lidi.

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.