Eva a Radovan Vítkovi - Chci 20 miliard korun! 2. nejdražší rozvod světa! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Eva a Radovan Vítkovi - Chci 20 miliard korun! 2. nejdražší rozvod světa!

Pokud Eva Vítková vysoudí na svém exmanželovi 20 miliard, bude nejbohatší ženou v Česku.
Pokud Eva Vítková vysoudí na svém exmanželovi 20 miliard, bude nejbohatší ženou v Česku. (Aha! – Petr Novotný, ara)

Před dvěma měsíci Eva Vítková (40) oznámila, že bude chtít od exmanžela Radovana Vítka (38) na rozvodovém vyrovnání 3,6 miliardy Kč – už tahle částka všem přišla monstrózní. Teď ji ale zvýšila na 20 miliard! Šlo by tak nejen o nejdražší rozvod v Česku, ale i o jeden z nejdražších na světě! Proč si Vítková nárokuje tolik? A má šanci uspět?

Zmíněných 20 miliard korun je podle odhadů advokáta paní Vítkové Aleše Rozehnala polovina ze společně nabytého jmění. „Dokladujeme to akciemi, které vlastní Milada Malá a které na ni převedl Vítek (syn Milady Malé, pozn. red.). My požadujeme půlku. Už na začátku jsme počítali s tím, že nezůstane jen u těch 3,6 miliardy, ale nebylo jednoduché nahlédnout do všech katastrů s jeho nemovitostmi,“ vysvětluje Rozehnal.

Problém spočíval hlavně v tom, že miliardář jmění přepsal na matku a teď pracuje u svého advokáta Zdeňka Rybáře jako koncipient a oficiálně bere 25 tisíc měsíčně. „Ta historka, že on je chudák a maminka bohatá, tomu nikdo nevěří. Nedávno firma Czech Property Investments koupila hotel Imperial v Ostravě a Vítek se všude chlubil, že má hotel. Přitom už společnost na papíře nevlastní,“ dodal.

Eva Vítková se zatím schovává u rodičů na Slovensku a nebere telefon. Možná je to i kvůli hněvu manžela, který má v péči jejich syna Radovana (12). „Komunikují spolu jen přes právníky. Dříve jí třeba syna vozil domů osobně, teď už posílá šoféra. Je na ni pěkně naštvaný.“

A co šance Evy Vítkové na úspěch? Ty jsou podle právníka solidní. Koneckonců, před rokem se Evě podařilo dokázat soudu, že její manžel chudobu jen hraje, a vysoudila 3 miliony korun na výživném za dobu, po kterou spolu nežili.

2. nejdražší rozvod na světě!

Jestli Eva Vítková od manžela skutečně dostane 20 miliard korun, půjde o druhý nejdražší rozvod na světě! A aby se udržela na druhé příčce, stačí jí i méně. Podívejte se, jak vypadá žebříček nyní.

  1. Mediální magnát Rupert Murdoch (78) musel roku 1999 manželce Anně (65) vyplatit 29,5 miliard korun po 32 letech manželství.
  2. Saúdsko-arabský miliardář a obchodník se zbraněmi Adnan Khashoggi (74) po více než dvaceti letech manželství dal manželce Soraye (69) 14 miliard korun.
  3. Craig McCaw (60), průkopník technologie mobilních telefonů, dal za rozvod s manželkou Wendy (58) celkem 8 miliard korun. Byli spolu 24 let.
Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.