Lední medvědi - Porodí Cora? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Lední medvědi - Porodí Cora?

Tento týden Cora ještě očichala a »ošlapala« svůj venkovní výběh a pak se uchýlila do ubikace, kde zřejmě brzy porodí další potomky.
Tento týden Cora ještě očichala a »ošlapala« svůj venkovní výběh a pak se uchýlila do ubikace, kde zřejmě brzy porodí další potomky. (pro Aha! – Jiří Vítek)

Lední medvědice Cora v brněnské zoo už zřejmě brzy porodí. Tento týden se sama z venkovního výběhu přesunula do vnitřní ubikace a přestala přijímat potravu.

Takové chování podle mluvčího zoo Pavla Hrazdíry obvykle signalizuje blížící se porod. „Coru nyní nepřetržitě sledují dvě kamery. Jimi chovatelé monitorují její chování. V případě, že by se po porodu o mláďata odmítla starat, jsou zoologové připraveni medvíďata okamžitě umístit do inkubátoru a odchovat uměle,“ dodává Hrazdíra. Populární dvojčata Billa a Toma přivedla Cora na svět před dvěma lety 23. listopadu a vzorně se o ně starala. Základem úspěchu je podle zoologů absolutní klid, a proto žádají návštěvníky, aby ho nyní kolem medvědího výběhu zachovávali.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.