Poslanec Marek Benda se přiznal - Titul na právech získal neoprávněně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Poslanec Marek Benda se přiznal - Titul na právech získal neoprávněně!

Marek Benda – samozvaný odborník na právo ve Sněmovně – získal právnický titul za velmi, velmi podivných okolností...
Marek Benda – samozvaný odborník na právo ve Sněmovně – získal právnický titul za velmi, velmi podivných okolností... (Aha! – Josef Mašek)

Něco takového se snad opravdu může stát jen u nás. Poslanec Marek Benda (ODS), který se ve Sněmovně pasoval na odborníka přes právo, získal sám titul JUDr neoprávněně. Včera po dlouhých vytáčkách konečně uznal, že jeho rigorózní práce na plzeňských právech byla moc krátká, a nesplnila tak formální požadavky. Vedení fakulty zmítané skandály Benda požádal, aby znovu otevřelo jeho rigorózní řízení a umožnilo mu práci po doplnění opět obhájit.

..

Titul JUDr. získal Benda na plzeňské fakultě letos, magisterský loni. Včera zvolený šéf fakulty Jiří Pospíšil nyní požádá právníky o stanovisko, jak v Bendově kauze postupovat. Jako první na nesrovnalosti v Bendově diplomové a rigorózní práci upozornil deník Aha!. Diplomová práce vykazuje na první pohled nesrovnalosti. Seznam pramenů a literatury čítá jen dvanáct zdrojů, poznámky pod čarou neodkazují na žádný citovaný pramen a netypický je i formát stránek. U mnohých škol by to znamenalo vážná pochybení. V posudku na Bendovu práci, který psal jeho vedoucí práce, bývalý děkan a s korupcí spojovaný Milan Kindl, se ale dočteme, že vše je v nejlepším pořádku. Benda pak se stejnou prací letos v červnu udělal i rigorózní zkoušku a získal titul JUDr. Rigorózní práce by přitom měla být asi o padesát stránek delší, než byla ta Bendova. „Plně uznávám, že jsem nepohlídal formální náležitosti, a práce tak nemá požadovaný počet znaků, respektive stránek. Věnoval jsem se její věcné kvalitě a nepohlídal si její délku, což samozřejmě nijak nesnižuje míru mé zodpovědnosti. Jsem připraven práci kdykoliv dopracovat a znovu obhájit,“ uvedl včera Benda, autor skandálního náhubkového zákona – ten do českých médií v podstatě vrací cenzuru z časů komunismu...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.