Zmizelá Jana (14) - Chtěla být modelkou, teď je pryč! Zoufalá maminka: Pomozte, prosím... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zmizelá Jana (14) - Chtěla být modelkou, teď je pryč! Zoufalá maminka: Pomozte, prosím...

„Jano, vrať se domů,“ prosí zoufalá maminka školačky.
„Jano, vrať se domů,“ prosí zoufalá maminka školačky. (archiv rodiny Jeníkových)

05:00 – Minulou sobotu se v Liberci své rodině ztratila Jana Jeníková (14). Doma řekla, že jde s kamarádkou do aquaparku a vrátí se do sedmé hodiny večerní. Ale už nepřišla. Ani později v noci, ani další dny.

Minulou sobotu se v Liberci své rodině ztratila Jana Jeníková (14). Doma řekla, že jde s kamarádkou do aquaparku a vrátí se do sedmé hodiny večerní. Ale už nepřišla. Ani později v noci, ani další dny. Nakonec zoufalým rodičům nezbylo nic jiného, než o jejím zmizení informovat policii. Za vším by přitom mohl být sen krásné Jany stát se modelkou…

„Už rok dva ji nezajímalo nic jiného,“ řekla deníku Aha! její maminka Dana Jeníková (42) se slzami v očích. „Ve škole měla spíš čtyřky, ale bavilo ji tancovat a pózovat. Dokonce nás potom, co zmizela, kontaktovali nějací lidé, že jí nabídli práci modelky,“ říká zdrceně.

V příběhu navíc figuruje záhadný Martin, se kterým se Jana seznámila na internetu a chtěla ho jet navštívit do Prahy. Rodiče jí to ale nedovolili. Teď o tom sotva něco zjistí, Jana po sobě totiž nechala zablokovaný počítač. „Mám z toho pocit, jako kdyby žila dvojí život,“ říká její matka. Ta nyní po městě vyvěšuje její fotografie. „Lidé se nám ozývali, že ji viděli v Liberci. Ale manžel jezdí autobusem, takže by ji určitě někde potkal. Podle mě už tady není,“ říká realisticky. Policie totiž naposledy zachytila signál Janina telefonu v sobotu odpoledne v Opatovicích, což je 300 kilometrů od Liberce...

Že by se Jana rozhodla vzepřít rodičům a jela za tajemným Martinem? Anebo se nechala nalákat na falešnou pracovní nabídku a dopadlo to tragicky? Na dotaz, co by své dceři teď vzkázala, Dana přemáhá slzy a říká: „Jenom aby se vrátila domů. Ať už se stalo cokoliv.“

Kliknutím zvětšeteI v nedaleké základní škole, kde Jana v září nastoupila do osmé třídy, je atmosféra pochmurná. Zástupkyně ředitele Jana Paštová potvrzuje: „Ano, zpráva o jejím zmizení proběhla školou, mluví se o tom.“ Dál ale nechtěla situaci komentovat.

Jestli jste zahlédli dívku na fotografii, kontaktujte Policii ČR anebo zavolejte na číslo 776 641 573. Má dlouhé černé vlasy, je středně vysoká, štíhlé postavy. Naposledy na sobě měla světle modré džíny, koženou bundu do pasu, tenisky a růžový batoh značky Nike.

2.10.2009

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.