Gynekolog nevěřil svým očím: Těhotná žena znovu otěhotněla! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Gynekolog nevěřil svým očím: Těhotná žena znovu otěhotněla!

Fotografie
Fotografie (internal)

5:00 – Těhotná Američanka Julia Grovenburg (31) šla na běžné vyšetření ultrazvukem. Při pohledu na snímek však nevěřila svým očím – otěhotněla totiž znovu! V její děloze tedy vyrůstají dva plody, z nichž jeden je o 17 dní starší! Při překvapivém zjištění se nastávající mamince udělalo špatně, lékař byl v šoku a manžel Todd (38) dostal záchvat smíchu.

..

Tento velmi vzácný jev, kdy žena čeká dvě různě staré děti, se nazývá superfetace (též přeoplodnění či dodatečné oplodnění). K superfetaci dochází v momentě, kdy je těhotná žena při souloži oplodněna podruhé. Lékařské záznamy pamatují jen 10 případů, u zvířat se to stává o něco častěji – nejvíce u myší.

Julia a její manžel přivedou na svět své první dítě letos 24. prosince. Bude to holčička a vybrali jí jméno Jillian. Druhé dítě by se páru mělo narodit pouhých 17 dní poté – 10. ledna příštího roku. To by měl být chlapeček jménem Hudson. Lékaři však nastávající maminku varovali, že se možná obě děti přece jen narodí současně – kvůli poloze mladšího plodu. Ten by totiž mohl bránit staršímu v cestě ven.

Paradoxem je, že manželský pár měl dlouho problémy s početím. Umělé oplodnění zavrhli z důvodu, že se většinou u této cesty k těhotenství rodí více dětí najednou, a oni chtěli jen jedno...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.