Marek Dalík: S Topolánkem a politikou končím! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Marek Dalík: S Topolánkem a politikou končím!

Fotografie
Fotografie (internal)

05:00 – Šéfa ODS Mirka Topolánka opouští pravá ruka a poradce Marek Dalík (34)! „Už nechci tímto způsobem dál fungovat. Poctivě platím vysoké daně, nepáchám žádnou trestnou činnost, a přesto jsem ten nejhorší,“ řekl Dalík serveru Aktuálně.cz. Topolánka prý informoval v úterý.

Šéfa ODS Mirka Topolánka opouští pravá ruka a poradce Marek Dalík (34)! „Už nechci tímto způsobem dál fungovat. Poctivě platím vysoké daně, nepáchám žádnou trestnou činnost, a přesto jsem ten nejhorší,“ řekl Dalík serveru Aktuálně.cz. Topolánka prý informoval v úterý.

Dalík zatím neví, co bude dělat. „Nejdříve si odpočinu, pak uvidím. Zvažuji i odchod do zahraničí,“ uvedl. Poslední kapkou prý bylo zveřejnění fotografií jeho pražského bytu, který prostřednictvím realitky prodává za 15 milionů Kč.

Dalík Topolánkovi radil deset let a pomohl mu vypracovat se až na premiéra. Sám se stal vlivným lobbistou s mnohamilionovým majetkem. Když přitom u Topolánka začínal, byl to bezejmenný podnikatel. Proto se objevovaly spekulace o nejasném původu jeho majetku a o tom, zda ho nezískal díky přátelství s Topolánkem.

Šéf ODS se sám před časem svěřil, že Dalík je jeho jediný opravdový přítel. V před lety zveřejněných policejních odposleších Topolánek také Dalíkovi řekl, že »v každém případě stojím a padám s tebou«.

Jezdí spolu i na dovolené (naposledy třeba do Toskánska, v zimě na lyže), Dalík také občas dohlíží na Topolánkova syna Tomáše (16).

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.