Víme jak vypadá papežovo pero! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Víme jak vypadá papežovo pero!

Takhle si papež luxusní pero převzal.
Takhle si papež luxusní pero převzal.

12:00 – Návštěpa papeže Benedikta XVI. se nezadržitelně blíží a my víme, jak vypadá to, co Svatý otec nejvíce potřebuje. Totiž jeho pero!

12:00 – Návštěpa papeže Benedikta XVI. se nezadržitelně blíží a my víme, jak vypadá to, co Svatý otec nejvíce potřebuje. Totiž jeho pero!

Jedním z papežových poslání je předávat svá kázaní, poselství i moudra nejen ústně, ale především písemně. A protože je papež nejvýznamnější církevní hodnostář, nebere do ruky jen tak nějaké obyčejné pero, ale speciální psací nástroj Visconti Bible pochází z limitované kolekce vyráběné v počtu pouhých 999 kusů.

Pero je ozdobeno motivy, které jsou Benediktu XVI. nejbližší, tedy biblickými výjevy Nového a Starého zákona kombinované s doplňky z ryzího stříbra, které je pozlaceno 23kt a 18kt zlatým hrotem. Na těle pera jsou výjevy ze Starého zákona: Adam a Eva u stromu poznání, Noemova archa při potopě světa, David a Goliáš, obětování Izáka praotcem Abrahámem, seslání božího zákona Mojžíšovi na hoře Sinaj. Na víčko jsou pak vyryty výjevy z Nového zákona, ze života Ježíše Krista, jako narození v Betlémě, křest v řece Jordánu, poslední večeře Páně, nanebevstoupení na Olivetské hoře.

Provedená technika "Painted Scrimshaw" (rytina zdobená malbou) nebyla nikdy předtím použita na psací nástroj a velice zřídka na jiný druh objektů vzhledem ke své extrémní náročnosti. Spočívá ve vyrytí kontur do pryskyřice suchou jehlou, vyplnění této řezby černým chalkografickým inkoustem a nakonec ve vybarvení kresby. Tato poslední fáze je uskutečněna vynikajícím uměleckým mistrem Claudiem Mazzi.

Zkrátka luxux nad luxus. Pokud byste však chtěli psát se stejným pohodlím jako Benedikt XVI., není to nemožné, skvost lze koupit v prodejně Penshop. Počítejte však s nemalou sumou - za pero sice zaplatíte 96 630,- Kč, ale součástí je rovněž doživotní záruka a identifikační kartička s číslem daného kusu.

Papežovo luxusní pero.

Foto: ara

(eve)

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.