Výzva lidí politikům: Jděte už do pr...(avěku) - Šéf ČSSD Paroubek otočil o 180 stupňů, volby budou asi až v květnu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 10. května 2024

Svátek slaví Blažena, zítra Svatava

Výzva lidí politikům: Jděte už do pr...(avěku) - Šéf ČSSD Paroubek otočil o 180 stupňů, volby budou asi až v květnu!

Jeskynní muž Topolánek a Vůdce tlupy Paroubek
Jeskynní muž Topolánek a Vůdce tlupy Paroubek

05:00 – Tak tohle už je vážně moc i na silné povahy. Naši vrcholní politici opět dokázali, že jim ani v nejmenším nejde o blaho národa, ale pouze o vlastní prospěch. Chováním a rozumem je lze přirovnat spíš k pravěkým primitivům.

Tak tohle už je vážně moc i na silné povahy. Naši vrcholní politici opět dokázali, že jim ani v nejmenším nejde o blaho národa, ale pouze o vlastní prospěch. Chováním a rozumem je lze přirovnat spíš k pravěkým primitivům. Svým rozhodnutím neschválit rozpuštění Sněmovny poslali poslanci ČSSD vedení Jiřím Paroubkem k ledu konání předčasných voleb... V době ekonomické krize tak uvrhli naši zemi zpět do politického pravěku.

Přitom to byl právě Paroubek, který ještě na začátku tohoto týdne hlásal, jak jeho strana podporuje listopadový termín voleb. Včera ale přišel s rozhodnutím nepodpořit rozpuštění Sněmovny. „Politik, který během večera změní názor o 180 stupňů a poruší všechny dohody, nemůže být pro nikoho důvěryhodný,“ zlobí se šéf ODS Mirek Topolánek. Paroubek radikální změnu názoru ale vysvětluje obavami z dalších záporných stanovisek právníků Ústavního soudu. Ale lidé pro jeho rozhodnutí pochopení nemají. „Jděte už do pr.... se všema vašema kumpánama,“ vzkazuje na inernetové diskusi na iDnes.cz čtenář pod přezdívkou Martin75.

Poté, co poslanec Miloš Melčák zkomplikoval život svojí stížností a sabotoval původně vyhlášené říjnové volby, se poslanci rozhodli změnit Ústavu. To jim mělo umožnit vlastní vůlí rozpustit Sněmovnu a mít volby aspoň v listopadu. Ale šéf ČSSD Jiří Paroubek se včera zničehonic rozhodl, že do toho nepůjde! Připojili se k němu nepřímo i komunisté, protože se zdrželi hlasování.

A výsledek? Volby budou asi až v květnu příštího roku, předseda ODS Mirek Topolánek se vzdal poslancování, protože je mu z toho všeho nanic (jeho místo může zaujmout např. i Kajínkova advokátka Klára Slámová), a stávající premiér Jan Fischer prý ve funkci zůstane, jen pokud bude schválen balíček úsporných opatření z pera ministra financí Eduarda Janoty. I když ten už poslanci jednou odmítli. Tak v tom všem aby se jeden vyznal...

Jaký bude další možný vývoj
  • K rozpuštění Sněmovny už nedojde.
  • Politické strany se domluví na podpoře Fischerovy vlády až do konání řádných voleb v květnu 2010.
  • Budou schváleny Janotovy úsporné balíčky.
  • Dojde k výměně několika ministrů.
  • Na jaře opět odstartuje nová volební kampaň.
  • V době kampaně se objeví další politické skandály.
  • Volby budou v řádném termínu, tzn. v květnu 2010.
Tři důvody, které mohli vést Paroubka k rozhodnutí nepodpořit konání předčasných voleb:
  1. Ze svých oblíbených průzkumů veřejného mínění zjistil, že ČSSD by nyní volby prohrála.
  2. Část poslanců ČSSD chtěla Paroubka podrazit a včerejší rozpuštění Sněmovny by nepodpořila. Nechtěli přijít o plat a další všemožné výhody.
  3. V případě volebního vítězství by ČSSD musela udělat nepopulární úsporná opatření, takhle je za ně udělá úřednická vláda. Socialisté pak neztratí na popularitě.

Jeskynní muž Topolánek
Ne nadarmo se pravěcí lidé někdy označují termínem »jeskynní«. A stejně jako před miliony let se lidé před nebezpečným zvířetem či nepříjemnému počasí utíkali schovat do jeskyně, tak se i Topolánek rozhodl, že už se mu ústavní krizi řešit nechce a ze Sněmovny utekl pryč. Nechal tak na holičkách hlavně voliče, kterým ve svojí volební kampani už několik let slibuje »řešení«!

Vůdce tlupy Paroubek
Stejně jako Paroubek se i pravěký muž řídil svým instinktem a mazaně vyřazoval svoje soupeře, aby se dostal do čela tlupy. Paroubek tím, že jednou předčasné volby podpořil a podruhé zase sabotoval, dokázal, že aby si zajistil moc, nebojí se zrádnosti! Národ, který se celé léto rozhodoval, komu dát svůj hlas, má díky němu nejspíš ještě rok na rozmyšlenou…

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.