Politické pohádky podle ČSSD - Jeden člověk z padesáti – jen tolik lidí v Česku věří politikům | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Politické pohádky podle ČSSD - Jeden člověk z padesáti – jen tolik lidí v Česku věří politikům

Fotografie
Fotografie (internal)

05:00 – Sociální demokraté chtějí s pohádkami vyhrát volby. Nejde však o pohádkový program strany, kde dobro vítězí nad zlem a z prostých vesničanů se stávají králové. Rodiny s malými dětmi má k volbě ČSSD přesvědčit těhotná Petra Paroubková, manželka šéfa ČSSD.

Sociální demokraté chtějí s pohádkami vyhrát volby. Nejde však o pohádkový program strany, kde dobro vítězí nad zlem a z prostých vesničanů se stávají králové. Rodiny s malými dětmi má k volbě ČSSD přesvědčit těhotná Petra Paroubková, manželka šéfa ČSSD. Právě její jméno s věnováním totiž zdobí desetitisíce cédéček s pohádkami, které socialisté už čtrnáct dní rozdávají návštěvníkům svých předvolebních mítinků...

Strana má připravené tři verze pohádek: loupežnické, čertovské a z rybníka. Naše politická scéna má ale k pohádkám skutečně daleko, v reálu se spíše jedná o horor či komedii...

S heslem »Petra Paroubková dětem« se posluchači mohou těšit z oblíbených i méně známých pohádek, které namluvili např. zpěvačka Hana Zagorová či herci Miloš Kopecký a Jiří Sovák. „Děti jsou naší nadějí. Přeji vám, aby se vaše naděje naplnily,“ vzkazuje na přebalu cédéček usmívající se Petra.

„V západní Evropě a USA je normální, že se manželky stranických lídrů podílejí na volební kampani. V uvedených zemích se ovšem manželky lídrů nenapadají,“ komentoval aktivitu své manželky Paroubek. Paroubková je proslavená veřejnou podporou manžela. Často se proto stává námětem nejrůznějších vtipů a narážek.

Pohádky podle Aha! Tyto příběhy ale na cédéčku nenajdete
  • Jak Jirka k rozumu přišel
    Princ Jiří by hrozně rád převzal vládu. Myslí si, že se na panování náramně hodí. Opak je ale pravdou, princ Jiří neumí jednat s lidmi, občas je ukvapený a vznětlivý. Trvá mu dlouho, než na to přijde. Nakonec opouští královský dvůr a živí se jako obyčejný pasáček koz. Je šťastný, že konečně může být užitečný.
  • Jak vyhynuli modří ptáci
    Před lety žilo v království mnoho vzácných modrých ptáků. Jejich barva a neustálé vrkání ale popuzovalo některé obyvatele. Napovídali proto všem ostatním, že to nejsou straky, ale modří ptáci, kteří kradou cennosti a lesklé předměty. Lidé je kvůli tomu začali houfně vybíjet. Lidem se ale i nadále věci ztrácely, a tak se nakonec lež provalila a modří ptáci se vrátili.
  • O prostořekém Davidovi
    Zámožný léčitel David ovládne Středočeské království. Jako panovník si ale nevede nejlépe. Neposlouchá rady ostatních a kvůli přílišné prostořekostí se dostává do mnohých problémů. Jeho nabroušený jazyk ale otupí nápoj z kopřiv, který omylem vypije. David nemůže mluvit a hlas se mu vrátí až po slibu, že už nikdy nebude nikoho osočovat a vyslechne si názor všech ostatních.
  • Jak se Bohuslav málem do nebe dostal
    Prostý vesnický hoch Bohuslav je vynikajícím počtářem, často proto radí lidem. Jeho schopností si všimnou i v nebi a chtějí, aby jim počítal hříšníky. Vyjde ale najevo, že hoch nemá čistou minulost a zneužíval královské sirotčí dávky. Místo nebe mu hrozí peklo. Nakonec ale Bohuslav vše odčiní a peníze vrátí.
Češi politikům nevěří

Politici jsou podle voličů lháři! Vyplývá to alespoň z průzkumu, který zpracovala agentura Median pro MF Dnes. Zde jsou výsledky:

  • Ve splnění předvolebních slibů věří jen 1,8 procenta voličů.
  • 46,9 procenta dotázaných bere sliby politiků s rezervou.
  • 51,3 voličů předvolebním slibům nevěří ani za mák.

15.9.2009

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.