Konec Diamond Race v Čechách? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Konec Diamond Race v Čechách?

Start závodu proběhl ve čtvrtek z centra Prahy, cestou prý závodníci dosáhli i rychlosti 250 km/h.
Start závodu proběhl ve čtvrtek z centra Prahy, cestou prý závodníci dosáhli i rychlosti 250 km/h. (ČTK/Monika Šimková, David Kundrát, Marek Pátek, Petr Novotný)

5:00 – Totální fiasko! Jak jinak popsat milionářský závod Diamond Race, který skončil po nekompromisním zákroku německé policie. Znudění zbohatlíci nyní nejenže musí celou trasu závodu absolvovat nekomfortním autobusem, ale předčasně ukončeným závodem přišli i o padesátitisícové startovné. Hrozí jim ale také vyhoštění z Německa!

„Německá policie se velmi unáhlila. Zabavili nám naše auta, ale to nebylo to nejhorší. Prostě nám vyloupili hotelové trezory, sebrali všechny cennosti, včetně soukromých dokumentů a diamantů,“ píše se na oficiálních stránkách Diamond Race. I přes pokutu tisíc eur, kterou policisté závodníkům napařili, se někteří z nich rozhodli v cestě pokračovat přistaveným autobusem. „Organizátor Milan Markovič podcenil situaci a nepočítal s razií německé policie. Všechno startovné tak už investoval do ubytování po cestě a velkolepých rautů. Když za ním přišlo několik kluků, že chtějí své startovné ve výši 56 tisíc korun zpátky, řekl jim, že nic nemá,“ sdělil deníku Aha! jeden z účastníku závodu. Prý už kvůli tomu došlo i k souboji. „Dva chlapi chytli organizátora pod krkem a pořádně ho přitlačili ke zdi,“ popsal zdroj atmosféru v Německu.

Účastníci, kteří pokračují autobusem se nedočkají komfortu, který si za své peníze zaplatili. Když totiž organizátoři rezervovali hotely, nepočítali s tím, že se bude závodit s časem v autobuse, ale superrychlými vozy. Na hotel teď dorazí až v pozdních nočních hodinách, a drahý raut jim propadne.

Nejlépe ze všeho vyšel manžel missky Kateřiny Konvalinka Průšové Vladimír Konvalinka a milionář z reality show »Vem si mě!« Michal Červín. Před hranicemi si totiž ze svého vozu mercedes chytře sundali startovní číslo a v pohodě projeli. „Vyhráli tak první etapu. Ale málem je policisté také chytli. Když se totiž na hotelu ubytovali pod rezervací Diamond Race, hned se za nimi vydala hlídka. Raději se tak odhlásili a ubytovali se pod svými jmény,“ popsal zdroj deníku Aha! postup, jak Konvalinka s Červínem vyzráli na Němce podruhé. Ti jako jediní, pokud opět přelstí německou policii, budou v závodě pokračovat a také využijí všech výhod, které si draze předplatili. Podle informací deníku Aha! však patří k těm, kteří chtějí zfušovaný závod předčasně ukončit...

Vladimír Konvalinka a Michal Červín jsou velkými přáteli. Oba dva pracháči mají totiž pod čepicí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.