Topolánkův let hradila ODS. Účet: 150 tisíc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Topolánkův let hradila ODS. Účet: 150 tisíc!

Fotografie
Fotografie (internal)

5:00 - (vr, tk) – Donutili jsme ODS zveřejnit účty! V úterý vás Aha! jako první informovalo, že šéf ODS Mirek Topolánek při návratu z dovolené využil luxusního tryskáče Cessna 680 firmy Travel Service. Teď přišel místopředseda ODS Ivan Langer s tím, že let platila strana. A cena? 150 tisíc korun!

5:00 - (vr, tk) – Donutili jsme ODS zveřejnit účty! V úterý vás Aha! jako první informovalo, že šéf ODS Mirek Topolánek při návratu z dovolené využil luxusního tryskáče Cessna 680 firmy Travel Service.

Teď přišel místopředseda ODS Ivan Langer s tím, že let platila strana. A cena? 150 tisíc korun!

„Mrzí mě, že se v souvislosti s cestou Mirka Topolánka z Itálie objevily další spekulace. Požádal jsem Topolánka osobně, aby zkrátil dovolenou a vrátil se do Prahy dříve,“ píše Langer v prohlášení.„Vzhledem k důvodům a okolnostem předčasného návratu hradí náklady na tento let ve výši 150 tisíc korun ODS. Faktura už byla proplacena,“ dodává. Vysvětluje to, proč džíp pronajatý od firmy Sixt nechal Topolánek v Itálii.

Také to ukazuje na asi standardní postup v ODS: Mirek zlobí, strana platí. A to se ještě před týdnem v ODS mluvilo o tom, že si Topolánek dovolenou platí z vlastní kapsy a že to je tím pádem jeho věc! Polovičním vlastníkem Travel Service je Jiří Šimáně a obě firmy, ve kterých působí, Unimex Group i Travel Service, Topolánkova vláda poslala do druhého kola o privatizaci ČSA.

Před dvěma dny ODS médiím ukázala i nájemní smlouvu na vilu v Monte Argentario. Tu uzavřel za 770 tisíc korun Topolánkův přítel Marek Dalík. Jestli peníze opravdu poslal, ale neukázal. Stejně tak ani doklad o tom, že mu poměrnou část zaplatil Topolánek.

Záhadám ale není konec:

● Kdo je za tajemnou lichtenštejnskou firmou Raben Anstalt, která vlastní vilu, v níž Topolánek pobýval? Jaká je její spojitost s J&T, s jejímž lobbistou trávil expremiér dovolenou loni?

● Proč Mirek neřekl, že se z dovolené vracel tryskáčem a proč ODS na otázky o této cestě nejdříve mlčela? Proč ODS před týdnem tvrdila, že si Topolánek vše platil sám?

● Proč si půjčoval jachtu a auto od lidí údajně napojených na uprchlého Krejčíře?

● O čem jednal s lobbisty, se kterými se plácal po zádech? Tyto otázky pořád zanechávají stín pochybností nad dovolenou šéfa ODS.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.