Topolánek s Dalíkem: Ukázali účty za vilu, ale... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Topolánek s Dalíkem: Ukázali účty za vilu, ale...

Kamarádi Dalík a Topolánek v Itálii: o čem si asi povídají?
Kamarádi Dalík a Topolánek v Itálii: o čem si asi povídají? (Aha! – David Kundrát, Martin Hykl, ara)

5:00 (vr) – Šéf ODS Mirek Topolánek a jeho kamarád Marek Dalík ukázali účet na 770 tisíc korun, kolik stál pronájem vily v Monte Argentariu. V té trávili společnou dovolenou. Nejasnosti tím ale ani zdaleka nekončí.

Dalík deníku Právo ukázal, že za pronájem vily platili záhadné lichtenštejnské společnosti Raben Anstalt. Ta dům koupila v březnu za 50 milionů korun. Obchod ale zprostředkovala finanční skupina J&T, se kterou se Topolánek s Dalíkem dobře znají. Na loňskou »nahatou« dovolenou na Sardinii totiž letěli letadlem společnosti ABS Jets – ta je majetkem J&T. A klíčový lobbista J&T Dušan Palcr s Topolánkem dokonce bydlel v Berlusconiho vile! „O tom, že koupi vyřizovala J&T, nic nevím,“ bránil se Dalík.

Jak si ale pronajal vilu, která podle místních není pro turisty a vůbec se nepronajímá? „Byl jsem v Monte Argentariu na dovolené už loni. K domu jsem se dostal tak, že jsem loni potkal jednu Italku, která má blízko k realitním kancelářím. Dala mi kontakt na firmu, která ten dům pronajímá, a já se s nimi normálně dohodl na pronájmu,“ řekl Dalík MF Dnes. Pak upřesnil: „Na jaře se mi ozvala (žena z realitky, pozn. red), že vila změnila majitele, a tím pádem už to (pronájem) možné je.“ Zajímavé je, že podle zdroje MF Dnes byla vila postavena teprve koncem loňského roku a ani není zanesena do italského katastru nemovitostí. Jak se tedy loni v létě mohl Dalík zajímat o pronájem vily, která ještě nestála? Vypadá to spíše jako by se Dalík do svých vysvětlení pořádně zamotával...

Mirkovy dovolené: Tak šel čas * Když byl ještě šéf ODS skromný chlapík...* Změnila ho Talmanová či funkce?

Ačkoliv Mirek v poslední době drží krok se svým světáckým kamarádem Markem Dalíkem a také si libuje v luxusních značkách a jezdí na drahé dovolené, vždy to tak nebylo. Jak se změnil za poslední roky? S manželkou Pavlou (54), se kterou se rozvádí, nemohla být o jachtách a vilách ani řeč! „Cestovali jsme spolu po Kalifornii a prošli Grand Canyon. Půl roku jsme vyřizovali povolení, abychom tam mohli rozbalit stan. Koukali jsme na hvězdnou oblohu, koupili si plechovkové pivo za tři dolary a bylo to strašně romantické,“ řekla Pavla předloni MF Dnes. A třeba v roce 2003, kdy už byl Topolánek šéfem ODS, jel s rodinou na dovolenou pod stan do Českého ráje.

Teď ale Topolánek i s partnerkou Lucií Talmanovou (41) vidí romantiku trochu jinak. Lucie si libuje ve značkovém oblečení a luxusu. Evidence dovolených s Topolánkem tomu nasvědčuje. Loni: soukromý let na Sardinii a pobyt ve vile italského premiéra Silvia Berlusconiho. Letos: zřejmě let tryskáčem, pronájem vily za tisíce eur a projížďky na superluxusní jachtě – celkem ho letošní dovolená vyšla možná i na takových 500 - 600 000 Kč...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.