Poctivec Schumacher: Už brousí dráhu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Poctivec Schumacher: Už brousí dráhu!

 (ČTK/AP (4), Reuters)

5:00 (mba) – Zásada všech pohodlných Čechů »Co nemusíš udělat dnes, odlož na zítřek a získáš dva volné dny!« zřejmě málo říká Michaelu Schumacherovi (40). On vše řeší s německou poctivostí neprodleně a možná právě v tom tkví jeho výjimečnost. Od chvíle, kdy se s šéfy Ferrari dohodl, že zaskočí za zraněného Felipeho Massu, ještě neuplynulo ani 48 hodin, a on už měl odlitou sedačku a brousil ve formuli testovací dráhu v Mugellu!

Ovšem ve starém ferrari…

Už ve čtvrtek po poledni se Schumacher v černém Audi RS6 vyřítil z bran svého paláce ve švýcarském Glandu. Na malém letišťátku jen 1,5 km od domova se nalodil na palubu helikoptéry, kterou pro něj poslali z Maranella. Odpoledne za dalších pár hodin už pracoval na svém návratu! V centrále Ferrari absolvoval bojovou poradu s inženýry, při zkušebních jízdách na simulátoru si ohmatal volant nového monopostu F60.

No a taky si zarezervoval staré ferrari, v němž by se mohl pořádně projet. „Obrátil jsem se na kluky z F1 Clienti, aby mi nějaké auto sehnali,“ prozradil. F1 Clienti – to je tým techniků z Maranella, kteří zákazníkům italské značky zprostředkovávají jízdy již vyřazenými monoposty F1. Včera kolem oběda již v Mugellu brousil dráhu...Jak je to možné, když pravidla testovací jízdy v průběhu sezony neumožňují? Není to zcela tak, Schumacher ovšem musel použít model auta starší dvou let. Jezdil tedy v F2007. „Potřebuju najezdit co nejvíc kilometrů, zase si to osahat, takže pro ten účel je to dobrá volba,“ vysvětluje sedminásobný mistr světa, jenž má do MS naskočit už přespříští neděli ve Valencii (23. srpna).

Ferrari navíc usiluje o to, aby se ještě předtím mohl skutečně svézt v letošním modelu F60. „Požádali jsme FIA a ostatní týmy o výjimku k jednodenním seznamovacím jízdám. Co vím, tak nejsou proti,“ naznačil sportovní ředitel Ferrari Massimo Rivola.

Exkluzivní snímek z prvních »kondičních« jízd Michaela Schumachera, jež se s monopostem Ferrari F2007 uskutečnily včera v italském Mugellu.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.