Nejlepší hlášky poslanců od roku 2006! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Nejlepší hlášky poslanců od roku 2006!

Rozzuřený Topolánek
Rozzuřený Topolánek (Aha! - Martin Přibyl)

PRAHA (tk) – Volební období Sněmovny se chýlí ke konci. V říjnu budou předčasné volby, poslanci tak budou mít schůzi asi už jen jednou (teď mají placené prázdniny). Od června 2006, kdy byli zvoleni, toho ale stihli dost – hlavně na poli hašteření a urážek. Páni poslanci nám za poslední roky totiž pěkně zhrubli.

Blíží se předčasné volby a s nimi i konec Sněmovny

O hovadech, bláznech a alkoholicích...

Může za to i sprosťácký styl expremiéra a šéfa ODS Mirka Topolánka, který ve Sněmovně neváhal sprostě nadávat či použít vulgární gesto vztyčeného prostředníčku. Opoziční ČSSD nasadila snad ještě těžší kalibr – poslance Davida Ratha. Ten řadu svých vystoupení věnoval urážení a napadání koaličních politiků, zejména pak Mirka Topolánka a Ivana Langera.Vybrali jsme pro vás nejlepší hlášky, které ve Sněmovně od roku 2006 zazněly...

„Prosím, pane místopředsedo, aby na mě pan ministr Bursík nepokřikoval, není na pastvě.“ Vojtěch Filip (KSČM) během jednání Sněmovny.

„Rodinnému rozpočtu Topolánka a jeho družky, místopředsedkyně Sněmovny Lucie Talmanové, reforma prospěje. Do vašeho rodinného rozpočtu to přinese možná až 200 tisíc. Slyším tady paní Topolánkovou (myslel Talmanovou, jména ale schválně zaměnil – pozn. red.), která říká 300 tisíc. Děkuji za opravení a upřesnění.“ Poslanec David Rath (ČSSD).

„Významný politik KSČM mi řekl, že vozím fekálie. Moc se nesmějte, pánové z ODS, vozil jsem je s vaším předsedou.“ Šéf ČSSD Jiří Paroubek.

„Vy se mi všichni smějete, ale pojďte si to sem zkusit!“ Šéf Sněmovny Vlček (ČSSD) vedl schůzi tak, že občas vládl zmatek a on sklízel posměch kolegů.

„V čele Sněmovny má být člověk, který je vzorem nadhledu a velkorysosti, a ne člověk, který krade v samoobsluze rohlíky.“ David Rath se navezl do Miroslavy Němcové (ODS).

„Hoďte na toho blázna síť!“ Ivan Langer (ODS) o Davidu Rathovi.

„Vyhrožuje se tady opozičnímu poslanci, že se na něj má hodit síť a že se snad má internovat do psychiatrické léčebny. Víte, kdo tyto metody před vámi užíval? Josif Vissarionovič Stalin!“ David Rath takhle reagoval na předchozí Langerův výrok.

„Přijel jsem automobilem. Ne jako pan Paroubek, který přicestoval vlakem a okolo kolejí jely jeho limuzíny s majáčky.“ Expremiér Mirek Topolánek.

„Může být kapitalismus jiný než mafiánský?“ Poslanec Stanislav Grospič ( KSČM).

„Od Bílé Hory se v této zemi nekradlo nikdy jako za vlád ODS.“ Šéf ČSSD Jiří Paroubek.

„Šéf mafie by vedl policii stejně jako vy.“ Tentokrát Rath zaútočil na Ivana Langera

„Vždyť i to největší hovado má svůj strop, vy ho nemáte!“ Expremiér Mirek Topolánek o Davidu Rathovi.

„Prosím pana premiéra, aby za mými zády nehýkal jako oslík.“ David Rath směrem k Topolánkovi.

„Stačí setřít z oranžových plakátů sociálních demokratů tu oranžovou barvu a objeví se pod ní barva rudá s hnědými fleky.“ Expremiér Topolánek.

„David Rath mě už několikrát označil jako osobu, která má sklon k alkoholu. Není to pravda, na rozdíl od jeho kolegů. Já můžu každou schůzi klidně foukat do trubičky, pane Rathe! A myslím si, že někteří z vašich kolegů by dnes nafoukali pěknou dávku.“ Expremiér Topolánek.

Prostořeký Rath: Co na srdci, to na jazyku!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.