Nejstarší česká gorila - Juditě je 45! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Nejstarší česká gorila - Juditě je 45!

Ošetřovatelé Juditě obalili dort větévkami maliníku.
Ošetřovatelé Juditě obalili dort větévkami maliníku. (ČTK – Zdeněk Němec)

ZLÍN – Velký narozeninový mejdan si včera užila nejstarší česká gorila Judita ze zlínské zoo. Slavila úctyhodné 45. narozeniny! Ve volné přírodě se přitom tato zvířata dožívají přibližně o deset let méně.

Velký narozeninový mejdan si včera užila nejstarší česká gorila Judita ze zlínské zoo. Slavila úctyhodné 45. narozeniny! Ve volné přírodě se přitom tato zvířata dožívají přibližně o deset let méně.

„Judita patří mezi nejstarší gorily chované v evropských a světových zahradách,“ uvedla mluvčí lešenské zoo Romana Bujáčková.Ošetřovatelé pro oslavenkyni připravili dort z jejích oblíbených pamlsků – hroznů, banánů, manga, malin, třešní či piškotů. „Judita vešla do výběhu, jako dáma si sedla k dortu a hned si vzala banán a hrozny. Po chvíli za ní přišel i její partner Bosso, který vyšel ven, přestože poprchávalo, což jindy za deště nedělá,“ popsala Bujáčková

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.