Bohumír Ďuričko (55) - Bojí se o život, chce svatbu a sex | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Bohumír Ďuričko (55) - Bojí se o život, chce svatbu a sex

 (Aha! – Petr Novotný)

PRAHA – Hoteliér Bohumír Ďuričko (55), kterého zatím nepravomocně poslal v dubnu Městský soud v Praze na 12,5 roku do vězení za vraždu pražského podnikatele (†40), se bojí o život, chce se oženit a zplodit dítě. Svěřil se s tím v pankrácké věznici Právu.

„Až se dostanu do výkonu trestu, tak to půjde všechno ráz na ráz a velmi rychle budu zavražděn. Potřebuji si dát do pořádku rodinu a děti a čekat, až se to stane,“ řekl Ďuričko. Zabít by ho prý měl někdo během eskorty tak, aby to vypadalo jako sebevražda nebo jako otrava. „Mám dostat nějaké jedy do jídla,“ míní Ďuričko.

Stále se cítí nevinen a usiluje o zproštění obžaloby. Podnikatele prý zastřelil v sebeobraně po jeho provokaci a fyzickém útoku. Aby prý měl šanci na osvobození, hodlá podat trestní oznámení na většinu svědků svého procesu, včetně téměř kompletní rodiny poškozeného, ale i na soudní znalce. „Jediné, co mi zbývá, je dostat je do vězení. Potřebuji dát nebojácně najevo, že se nebojím a že neustoupím ani o píď. Jediný můj cíl je prokázat jejich trestnost,“ řekl Ďuričko.

V pankrácké věznici se zatím prý cítí bezpečně. „Opatření jsou taková, že s nikým nepřijdu do styku. Akorát mi nechtějí dovolit svatbu a umožnit sex. Chtěl jsem se s Janou oženit a mít s ní děti, protože nevím, jak to dopadne. Budu psát kvůli povolení svatby ministryni spravedlnosti Kovářové,“ objasnil Ďuričko, který již má pět dcer. V cele nyní sedí s někdejším pracovníkem pražského magistrátu, obviněným z vyvedení 50 milionů korun z účtu radnice.

12.6.2009

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.