Cestování o prázdninách - Vlakem levněji! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Cestování o prázdninách - Vlakem levněji!

PRAHA (ajd) – Prázdninové cestování vlakem bude levnější než celý zbytek roku! Alespoň to tvrdí České dráhy, které tak chtějí vyjít vstříc rodinám s dětmi a umožnit letní cestování za zajímavých podmínek.

PRAHA (ajd) – Prázdninové cestování vlakem bude levnější než celý zbytek roku! Alespoň to tvrdí České dráhy, které tak chtějí vyjít vstříc rodinám s dětmi a umožnit letní cestování za zajímavých podmínek.

„Nabídka »Léto 2009« bude platit od 21. června do 22. září a bude zahrnovat celou řadu slev. Například turistické jízdenky budou bez změny ceny platit nejen o víkendu, ale i ve všední dny. Zlevní také krajské síťové jízdenky,“ potvrdil Radek Joklík z ČD. Zároveň dodal, že všechny vnitrostátní jízdenky budou za loňské ceny.

„Když nemají lidé na zahraniční dovolenou, umožníme jim levněji cestovat doma,“ vysvětlil Joklík.

SONE+

Víkendová turistická jízdenka pro regionální vlaky bude letos v létě platit každý den. Za pouhých 150 korun tak nabízí dopravce celodenní putování osobními a spěšnými vlaky po celé ČR ve skupině až pěti osob, kdy maximálně dva jsou starší 15 let.

REGIONet

Krajská síťová jízdenka, která platí ve zvoleném kraji jeden den, ušetří zákazníci v létě 34 %. Běžně stojí 150 korun, přes léto za něj zaplatí jen 99 korun.

Další výhody

Například měsíční jízdenka na trať o délce 60 km vyjde v létě na 2240 korun, tedy o 56 korun levněji než normálně.

Žákovského jízdného, které o prázdninách neplatí, se změna nedotkne.

Ilustrační foto ara

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.