Jirku chrání i deštník! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Jirku chrání i deštník!

Paroubka v Plzni před vajíčkovou smrští chránil bodyguard deštníkem.
Paroubka v Plzni před vajíčkovou smrští chránil bodyguard deštníkem. (Aha! – Mária Rušinová, ara)

KLATOVY – Včerejší předvolební mítinky se pro šéfa ČSSD Jiřího Paroubka proměnily v noční můru. I když už v předchozích dnech zažil několik vajíčkových útoků, včerejšek všechno překonal. Třeba na mítinku v Plzni na něj letělo hned šest vajíček najednou! Bodyguard ale rychlým otevřením deštníku šéfa ČSSD ochránil.

Vajíčkové turné pokračuje

.. Sociální demokracii útoky na šéfa tak vytáčejí, že požádala ministra vnitra Martina Pecinu i premiéra Jana Fischera o policejní ochranu na mítincích. Policie ochranu ČSSD nedá, bude ale mítinkům věnovat zvýšenou pozornost.

„Pravice ve volbách shoří jako papír,“ tvrdil včera v Plzni Paroubek. A hned na něj letělo šest vajec z rukou tří mladíků. Žádné ho ale netrefilo, navíc jeho bodyguard rychle otevřel deštník. Na mítinku bylo několik set lidí, asi 50 z nich byli ale příznivci ODS, kteří vytrvale pískali na píšťalky. Projev Paroubka, který z útoků pořád viní ODS, tak skoro nebyl slyšet. Podle šéfa ČSSD musí být demokracie silná a překonat tyto problémy. „Nacisté se v Německu dostali k moci právě proto, že demokracie nebyla dost silná,“ prohlásil.

Včera došlo k prvnímu pokusu o vajíčkový útok na Paroubka v Klatovech, nakonec ale dokonán nebyl. Další protestující se včera objevil na mítinku v Domažlicích. Ondřej Bouda chtěl šéfovi ČSSD předat leták, na kterém byly jeho výhrady proti sociální demokracii. Paroubek ale rozhněvaně leták popadl a roztrhl ho na dvě části. Pak se Boudy chopil příslušník ostrahy. Chytil ho zezadu, točil mu paží. Muž bolestí zařval tak, že to bylo slyšet snad až na druhou stranu náměstí. Poté ho Paroubkovi pochopové předali policii, která ho vcelku nepochopitelně odvezla na služebnu. „Já jsem mu to (Paroubkovi) chtěl předat jako vzkaz od voliče, on to nechtěl převzít,“ řekl Aha! Bouda. Vajíčka dokonce včera přilétla i na Lidový dům v Praze, sídlo ČSSD.

Paroubka útoky hodně rozčilují a nelibě nese i informování o nich. Deníku Aha! si stěžoval, že po pondělním útoku v Litoměřicích mladíkovi házejícímu vajíčka neřekl „ubožáku“, jak jsme uvedli v úterním článku – vycházeli jsme přitom z informací agentury ČTK a serveru týden.cz. Včera se na internetu objevilo video, podle kterého zřejmě Paroubek opravdu „ubožáku“ neřekl – místo toho ale použil „chudáku“ a mladíkovi tykal: „Ty jsi chudák, ještě se ani netrefíš, viď. No jo, tak ještě se ani netrefíš. Takže rádoby slušný chlapec, podívejte se, v kravatě, a jaký je to chudák. Kdyby se aspoň naučil házet, když byl malý kluk.“

Kliknutím zvětšete

Dnes je šéf ČSSD na mítincích v Praze
  • 10.00 HOLEŠOVICKÁ TRŽNICE, Praha 7
    Nejbližší prodejna s vejci: máte štěstí, přímo v areálu tržnice.
  • 12.00 ARKÁDY PANKRÁC, Praha 4
    Nejbližší prodejna s vejci: přímo v suterénu nákupního centra.
  • 13.30 NÁMĚSTÍ JIŘÍHO Z PODĚBRAD, Praha 3
    Nejbližší prodejna s vejci: na rohu Slavíkové a Lucemburské (ulice u náměstí).
  • 15.00 ANDĚL – PĚŠÍ ZÓNA, Praha 5
    Nejbližší prodejna s vejci: v nákupním centru Nový Smíchov je prodejna Tesco, je to jen sto metrů od místa mítinku.

Komiks Aha! Paroubek a E.T.: Spojení navázáno!

Kliknutím zvětšete

27.5.2009

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.