Pamatujete je z TV Nova? Zase budou hlásit zprávy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Pamatujete je z TV Nova? Zase budou hlásit zprávy

Eva Jurinová
Eva Jurinová (: Dalibor PUCHTA, TV Prima)

PRAHA – Televize Prima připravuje velký třesk ve svém Zpravodajském deníku! Vedení televize chce změnit jeho podobu, aby bylo mnohem více konkurenceschopné »nováckým« Televizním novinám, které jsou dlouhodobě nejsledovanějším pořadem na našich televizních obrazovkách.

PRAHA - Televize Prima připravuje velký třesk ve svém Zpravodajském deníku! Vedení televize chce změnit jeho podobu, aby bylo mnohem více konkurenceschopné »nováckým« Televizním novinám, které jsou dlouhodobě nejsledovanějším pořadem na našich televizních obrazovkách. A jak to vypadá, dostanou padáka všechny tři jeho dosavadní moderátorky! A kdo zasedne na jejich místa? Přece bývalé hvězdy Novy! Žhavými kandidáty jsou totiž Eva Jurinová (52) a Zbyněk Merunka (56)!

„Zájem Primy mě potěšil, ale teď o tom nechci hovořit. Zajímavé to bude v momentě, když zavolají, že jsem tu práci dostala. Zatím to je takové laškování,“ řekla deníku Aha! Eva Jurinová, která si právě užívá dovolenou v Čechách.

Prima se totiž rozhodla své večerní zprávy překopat od základů a přiblížit je starším divákům. A k těm patří i starší, seriózní moderátoři, kteří mají víc životních zkušeností než současné moderátorky Zpravodajského deníku Martina Kociánová, Štěpánka Duchková a Dana Makrlíková. „Všechny tři byly rovněž osloveny, ale moc velké naděje asi nemají,“ přiznal nám náš člověk z Primy. A s postupem Primy souhlasí i Eva Jurinová. „Myslím si, že starší moderátoři jsou dobře. Tento model funguje všude ve světě. Nesouhlasím s tím, aby se děti a krásné holky přetvařovaly při čtení zpráv a tvářily se, že mají hodně životních zkušeností. Mladé holky mají chodit na rande a je řada jiných pořadů, kde mají uplatnění, ale do večerních zpráv prostě nepatří,“ říká Jurinová, která jako moderátorka vyhrávala jedno ocenění popularity za druhým.

Bývalá hvězda televize Nova nyní pracuje jako tisková mluvčí Fakultní nemocnice v Motole a moderátorskou dvojici by se svým bývalým kolegou Zbyňkem Merunkou vytvořila okamžitě. A stejného názoru je i Merunka. „S Evou bych do toho šel moc rád. Jestli chtějí starší moderátory, tak to beru jako návrat k normálu, který by přispěl k důvěryhodnosti a serióznosti zpravodajství,“ řekl nám včera odpoledne Zbyněk Merunka.

Prima totiž velmi vážně uvažuje vyměnit sólové moderátory za dvojice, jak je známe z Televizních novin. „Zkoušeli jsme moderovat vedle sebe ve dvojici,“ prozradila nám jedna z účastnit konkurzu. Poslední castingy mají proběhnout příští týden, a pak už budou všichni netrpělivě čekat na rozhodnutí vedení Primy. Celkem bylo údajně osloveno sedm moderátorů a stejný počet moderátorek. Mimo Evy Jurinové a stávajících tří moderátorek zpravodajského deníku to je například Lucie Vopálenská, která moderuje na ČT2 pořad Na hraně, a Prima prý dokonce uvažuje, že osloví i Pavla Zunu, který nedávno skončil v Televizních novinách.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.