Mučení? Ne, thajská masáž! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Mučení? Ne, thajská masáž!

Ležíte někde mezi snem a bděním a tělem se rozlévá příjemné uvolnění, jako by všechny nervy a přenosy najednou fungovaly, jak mají. Úleva, klid a úžasný pocit, že teď už nic dalšího nepotřebujete...
Ležíte někde mezi snem a bděním a tělem se rozlévá příjemné uvolnění, jako by všechny nervy a přenosy najednou fungovaly, jak mají. Úleva, klid a úžasný pocit, že teď už nic dalšího nepotřebujete...

Rup… Ruku máte skoro vykloubenou a dlaň příjemné Thajky tlačí na oblast pod vaší paží. Bolest ale necítíte! Naopak, během chvíle se vám po těle rozlévá příjemné teplo, jste úplně uvolnění a cítíte, jak do vás proudí životodárná energie.

Že by modlitba, kterou na začátku nad vámi masérka odříkala, vážně fungovala? Jaká tajemství skrývá thajská masáž? Má něco společného se sexem? A kolik vlastně stojí?

1. Co to je?
Jako většina východních léčebných technik je thajská masáž založena na nauce o energetických liniích, které procházejí lidským tělem. Masáž je vlastně takový elegantní tanec, který pomalu uvolňuje a protahuje svaly v těle a ze kterého vyjdete s pocitem velkého uvolnění a plni chuti do dalších okamžiků.

2. Odkud to přišlo?
V Thajsku lidé nabízejí masáže i na ulicích a na plážích. Základní hmaty umí skoro každý, patří to k tradičním znalostem a děti se běžně masírují ve škole. Ale masérky ze salonů mají zvláštní vzdělání od thajských mistrů.

3. Je to o sexu?
„Pro Evropany je Thajsko známé hlavně erotickými masážemi. Když jsme s thajskými masážemi začínali u nás, měli jsme problémy. Lidé od nás očekávali podobné služby. Zhruba po roce se nám podařilo vytvořit osvětu a dnes už většina lidí ví, že naše masáže jsou léčivé a relaxační,“ říká Lubomír Maneta, jeden z prvních propagátorů thajských masáží u nás. Překvapivé pro mnohé může být, že při thajské masáži bývá pacient zcela oblečen.

4. Jak to probíhá a bolí to?
Technika thajské masáže spočívá v protlačování bodů a prohýbání, tedy nikoli v hnětení. A právě tlak na energetická centra je léčivý. Masérka protlačuje postupně celé pacientovo tělo svými palci, dlaněmi, předloktím, koleny, chodidly. Může to i trochu bolet, ale bolest by měl pacient cítit jedině v případě, že má vážnější zdravotní problémy. „Thajci mají zvláštní jemnost a zacházejí s energií v těle mnohem lépe než my. Je neuvěřitelné, jak malá, 45kilová dívenka bez potíží otáčí a přesunuje třeba 90kilové tělo statného muže. Už jen když to vidíte, musíte jim vzdát úctu,“ dodává Maneta.

5. Jak dlouho to trvá?
Máli být thajská masáž účinná, měl by si na ni člověk vyhradit dostatek času. Na masáž jednotlivých částí těla potřebujete minimálně půlhodinu, masáž celého těla trvá hodinu a déle.




Kolik to stojí?

  • Masáž obličeje od 300 Kč
  • Masáž hlavy, šíje a ramen od 450 Kč
  • Masáž rukou a předloktí od 350 Kč
  • Masáž nohou okolo 700 Kč
  • Masáž celého těla od 600 Kč
Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.