Můj kamarád grizzly... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Můj kamarád grizzly...

Fotografie
Fotografie (internal)

LONDÝN – Domácí mazlíček? Pes, kočka, morče... Američan Casey Anderson ale adoptoval rovnou medvěda grizzlyho!

Domácí mazlíček? Pes, kočka, morče... Američan Casey Anderson ale adoptoval rovnou medvěda grizzlyho!

Neobvyklé přátelství začalo před 7 roky – tehdy Anderson poprvé spatřil medvědí miminko, které se právě narodilo v místním zooparku. Rezervace měla ale nadbytek zvířat, a tak mláděti hrozilo utracení. Anderson se tedy medvídka ujal a dal mu jméno Brutus. Ti dva se dokonale sblížili. Nedávno medvěd, který mezitím dorostl do cvalíka vážícího 368 kg, svému páníčkovi »svědčil« i na svatbě. „Je to můj nejlepší kámoš. Miluje mě celým svým srdcem,“ svěřil se Anderson v televizním pořadu Good Morning America.

Medvěd grizzly, který dorůstá do výšky až 3 metrů a může vážit až 800 kg, je ve volné přírodě extrémně nebezpečný. Má divokou, agresivní povahu. S tím ale Casey Robinson nesouhlasí: „Grizzly útočí, jen když je vyprovokován člověkem. Ve skutečnosti je to inteligentní bytost, která je člověku velmi podobná. A dokonce dokáže i plakat…“

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.