Mirek mě chtěl uplatit! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Mirek mě chtěl uplatit!

Jan Schwippel, poslanec
Jan Schwippel, poslanec (: ara)

PRAHA – Českou republikou otřásá další politický skandál. Poslanec Jan Schwippel obvinil premiéra Mirka Topolánka (ODS) z nabízení úplatků. Pro iDnes.cz totiž uvedl, že v srpnu 2007 se premiér Topolánek pokusil tři rebely uplatit »státní fabrikou«.

Rebel Schwippel si vyřizuje s Topolánkem účty

Zatímco další rebel Vlastimil Tlustý Schwippelova slova potvrdil, Topolánek je popřel. Poslední z rebelující trojice Juraj Raninec spojuje nařčení kolegy Schwippela s předvolební kampaní (Schwippel kandiduje do europarlamentu za stranu Libertas.cz) a sám odmítl věc komentovat. Schwippel a Tlustý přitom pomohli 24. března svými hlasy k vyslovení nedůvěry Topolánkovu kabinetu. Schwippel poté z ODS vystoupil, Tlustý své členství pozastavil. Schwippel dále v rozhovoru uvedl, že ho sledovala auta inspekce ministra vnitra a že si myslí, že cílem bylo způsobit nehodu, aby na hlasování nedorazil. „Větší pitomost jsem už dlouho neslyšel,“ řekl o nařčení ministr vnitra Ivan Langer (ODS). Jeho slova potvrdila i mluvčí inspekce Martina Lídlová. „Žádný z automobilů inspekce poslance Swippela nesledoval a výrok o tom, že auto inspekce mělo způsobit nehodu, je naprosto mimo realitu,“ uvedla v prohlášení Lídlová.

Jan Schwippel, poslanec

Včera celý den nezvedal telefon. Celou situaci ale v rozhovoru popsal takto: „Bylo to v srpnu 2007 před hlasováním o balíku (daňové úlevy). Byl tam premiér, pan Tluchoř, pan Tlustý, já a Raninec. Pan premiér nám řekl, že každý z nás můžeme dostat státní fabriku, na kterou si ukážeme. Já to považoval za vtip. On řekl, ne, jakoukoli fabriku chcete, ukažte na ni a budete ji mít, pokud budete hlasovat pro balíček. To je fakt, to mohu odpřisáhnout.“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.