Topolánek školil novináře: Mají tady sedět marťani? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Topolánek školil novináře: Mají tady sedět marťani?

Mirek Topolánek
Mirek Topolánek (: ČTK)

BRUSEL – Premiér Mirek Topolánek (ODS) si roli šéfa země, která vede EU, užívá. Bylo to vidět na tiskové konferenci po prvním dnu summitu v Bruselu.

Francouzská novinářka se ho ptala, proč jsou na konferenci jen samí muži (kromě Topolánka tam byli ministři Schwarzenberg, Kalousek, Vondra, šéf Evropské komise Barrosso a mluvčí): „Mám zvláštní otázku. Vidím tady šest mužů. To je EU, kterou chceme?“ Topolánek novinářku odpálkoval: „To tady místo nás mají sedět marťani či co?“ Sál plný žurnalistů se smál. Všechno dokonal ministr financí. „Poznamenal bych jen, že já jsem dost zženštilý,“ rozesmál Kalousek opět novináře.

Topolánek pak ještě řekl, že i když jeho vláda bude čelit hlasování o nedůvěře, nebude to mít dopad na předsednickou roli v EU. „Demokracie je diskuse, to prohlásil náš první prezident Masaryk. Někde se vede v ulicích, někde v parlamentu. U nás se vede v parlamentu. Když se podíváte do historie předsednictví EU, kolik zemí předsedalo, přestože měly menšinovou vládu, a kolik vlád padlo během předsednictví, tak tu otázku už příště nepoložíte,“ zpražil novináře.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.