Dálniční obchvat už za rok! Řidiči ušetří hodiny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Dálniční obchvat už za rok! Řidiči ušetří hodiny!

Z lochkovského tunelu vyjedou auta rovnou na most přes údolí Berounky.
Z lochkovského tunelu vyjedou auta rovnou na most přes údolí Berounky. (Aha! – Martin Pekárek)

PRAHA – Ještě rok a pak už bude konec trápení v kolonách pomalu se posunujících aut. Pražská Jižní spojka, kterou musí v současné době projet prakticky všichni, kteří se potřebují dostat z východu republiky na západ a naopak, se uvolní a bude sloužit účelu, pro jaký byla původně navržena. Tedy jako součást vnitřního okruhu hlavního města.

Ještě rok a pak už bude konec trápení v kolonách pomalu se posunujících aut. Pražská Jižní spojka, kterou musí v současné době projet prakticky všichni, kteří se potřebují dostat z východu republiky na západ a naopak, se uvolní a bude sloužit účelu, pro jaký byla původně navržena. Tedy jako součást vnitřního okruhu hlavního města. Už za rok bychom se totiž měli dočkat nového obchvatu. Ten by měl průjezd Prahou urychlit až o desítky minut, v době dopravní špičky dokonce o hodiny!

„Všechny práce postupují podle plánu a propojení dálnice D5 a D1 by se mělo stihnout v termínu,“ tvrdí Ředitelství silnic a dálnic. Celková délka tří úseků, do nichž je stavba rozdělena, je přes 23 kilometrů.Technicky nejnáročnější je určitě šestikilometrový úsek, který se napojuje na současný konec dálničního okruhu u Slivence. Odtud totiž namísto současné trasy přes Slivenec a Hlubočepy na Barrandovský most a dále na Jižní spojku budou motoristé za rok jezdit skrz 1661 metrů dlouhý tunel a po dvou velkých mostech. Ten větší z nich přes údolí Berounky je dlouhý více než půldruhého kilometru. Na další dva úseky okruhu se pak napojí rychlostní silnice R4 od Strakonic, v budoucnu nová dálnice D3 směrem na České Budějovice a propojení se ukončí nájezdem na brněnskou dálnici D1.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.