Hejtman Rath puká vzteky: Ten Hitler mě fakt naštval! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Hejtman Rath puká vzteky: Ten Hitler mě fakt naštval!

 (časopis Reflex)

PRAHA – David Rath (ČSSD) zřejmě podá žalobu či trestní oznámení na týdeník Refl ex, který na titulní straně uveřejnil jeho upravenou fotografii jako Hitlera!

Hrozí žalobou i pokutami
Chce to řešit z očí do očí

Rath teď požaduje minimálně omluvu a osobní setkání s autory článku. „Takové věci vyžadují setkání z očí do očí,“ řekl Rath. A o novinářích uvedl, že »to jsou dobytci« vzhledem k tomu, že mu nacisté zabili část rodiny.

Šéfredaktor Reflexu Pavel Šafr se osobnímu setkání nebrání. „Ať mezi nás přijde a utká se s námi,“ řekl Aha! s tím, že média mají být svobodná a upozorňovat na důležité věci i takto odvážně. Některé Rathovy postupy v politice podle Šafra připomínají praxi běžnou v totalitních režimech.

V článku k fotografiím v Reflexu bylo i vyjádření poslance Zdeňka Škromacha o svém kolegovi Rathovi jako o českém Haiderovi. Škromach však teď tvrdí, že nic takového neřekl. „S Davidem jsme si to vysvětlili. Řekl jsem: Davide, nebij mě, nejsem si vědom, že bych to řekl.“

Podle Šafra se Škromach o Rathovi rozpovídal při cestě autem s redaktorkami Reflexu. „Zřejmě si v tu chvíli neuvědomil, že ač v neformálním prostředí, je stále politikem a ony stále redaktorkami,“ uvedl Šafr.

Reflex, který stejně jako deník Aha! vydává vydavatelství Ringier, uveřejnil fotomontáž po Rathových kontroverzních výrocích. Ten nepřímo vyzval, abychom si při řešení ekonomické krize vzali příklad z Adolfa Hitlera.

Kliknutím zvětšete

Další Rathovy tresty...

Po svém se středočeský hejtman Rath vypořádá i s neposlušnými podřízenými v kraji. Potrestá ředitele středních a vyšších odborných škol, kteří nereagovali na výzvu k anketě mezi studenty o název Středočeské univerzity. Na hejtmanovu anketu se »vykašlalo« 63 škol. Jejich ředitelé dostanou buď výtku, nebo se jim sníží osobní ohodnocení. Naopak ti, kteří příkaz nad rámec běžných pracovních povinností splnili, budou odměněni dvěma tisíci korunami.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.