ČEZ chystá další zmrazení cen - Elektřina by měla zlevnit víc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

ČEZ chystá další zmrazení cen - Elektřina by měla zlevnit víc!

PRAHA – ČEZ asi nabídne další možnost zmrazení cen elektřiny pro domácnosti na rok 2010. Včera to řekl jeden z ředitelů ČEZu Alan Svoboda. Nová nabídka by měla být výhodnější než ta nynější – ceny elektřiny na burze totiž klesají.


Jak by nová nabídka mohla vypadat a dokdy je třeba se pro ni rozhodnout?

JAK JE TO TEĎ

● Současnou nabídku na zmražení cen elektřiny pro rok 2010 musíte uzavřít do konce února – zaručuje vám o čtyři procenta nižší cenu elektřiny, než je letos. Pokud nabídku nevyužijete, bude vás příští rok elektřina stát podle toho, za kolik ji letos ČEZ nakoupí.
● Není jasné, jestli je výhodnější si ceny zmrazit, či ne. Nikdo nedokáže přesně odhadnout, jak se cena bude vyvíjet. Očekává se ale, že by nahoru jít neměla. Na zmrazení tedy můžete vydělat, pokud cena půjde nahoru. Pokud bude klesat více než o zmíněná 4 procenta, proděláte.

JAKÁ JE NOVÁ NABÍDKA

● Pokud se pro novou nabídku zmrazení cen na rok 2010 ČEZ rozhodne, měly by domácnosti ušetřit ještě více než zmiňovaná 4 procenta. Nabídka by byla platná zřejmě do konce dubna. Novou možnost zmrazení cen elektřiny už mají po dohodě s Hospodářskou komorou České republiky podnikatelé.
● Zákazníci, kteří se již rozhodli pro současnou nabídku zmrazení cen elektřiny (asi 15 000 domácností), by mohli přejít na výhodnější variantu.
● Jestli ČEZ nabídku skutečně udělá, se dozvíme do konce února.


Autor: (pol)

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.