Velké srovnání cen potravin v celé republice! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Velké srovnání cen potravin v celé republice!

Nákupy by se letos už neměly tolik prodražit.
Nákupy by se letos už neměly tolik prodražit. (Aha! – Alexandr Malachovský)

PRAHA – Krize má i jedno pozitivum! Podle statistiků ceny potravin stoupají nejpomaleji za posledních šest let! Podle odborníků by letos navíc mělo být zdražování jen velmi malé.

  • Kde nakoupíte nejlevněji?

  • Hovězí maso a čepovaná desítka jsou nyní nejdražší v historii!

Krize má i jedno pozitivum! Podle statistiků ceny potravin stoupají nejpomaleji za posledních šest let! Podle odborníků by letos navíc mělo být zdražování jen velmi malé.

„Pokles cen v prosinci oproti stejnému období roku 2007 nelze brát za nastoupení trendu zlevňování potravin. Zdražování koncem roku 2007 bylo však extrémní a pro další období předpokládáme, že ceny potravin budou odpovídat cenám vstupů,“ říká mluvčí Potravinářské komory Dana Večeřová. Jak se vyvíjely ceny vybraných potravin od roku 2001? Kdy byly nejdražší, ve kterém kraji Česka je nyní koupíme nejlevněji a jak budou růst letos?

Ceny nejvíce klesly zejména u másla, ovoce, vajec, sýrů, mléka, pečiva, zeleniny a chleba. Dražší byly v obchodech naopak rostlinné tuky, mouka, jedlé oleje, káva a čokoládové výrobky.

Kliknutím zvětšete
Konec výjezdů za levnými nákupy! Cizí potraviny válcují ty české!

Už nemusíte za levnými potravinami do Německa! Stačí se porozhlédnout po českých supermarketech a zjistíte, že celá řada zahraničních produktů je podstatně levnější než tuzemské výrobky. Deník Aha! zjistil v supermarketu Lidl, že potraviny určené pro německý trh, které se ale prodávají i u nás, jsou za mnohem nižší ceny než jejich české obdoby. U jednotlivých výrobků jsme spočítali cenovou výhodnost v přepočtu na 100 gramů.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.